Ολυμπιακός: Ξέσπασε και το είχε τόσο ανάγκη!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Χίμκι (88-105) ξεκάθαρα μέσα από… την επίθεση. Το ήθελε όσο τίποτα αλλά υπάρχουν και δύο λόγοι που απαγορεύουν κάθε πανηγυρισμό.

Ολυμπιακός: Ξέσπασε και το είχε τόσο ανάγκη!

Χρειαζότανε μια τέτοια νίκη, ένα ξέσπασμα να αποβάλλει από πάνω του τη «σκιά» των τριών συνεχόμενων ηττών που κουβάλησε στη Μόσχα. Είχε ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, τι να λέμε, αλλά έπρεπε να αντιδράσει. Και ξέρετε ποιο ήταν το καλύτερο σημείο μέσα στο ματς; Η αντίδρασή του στο 2ο δεκάλεπτο και το πώς κατάφερε να γυρίσει το 43-35 (ύστερα από 20-9 επιμέρους των Ρώσων) και να πάρει και πάλι προβάδισμα. Εκεί είναι που λες «απόψε δεν χάνει».

Χίμκι - Ολυμπιακός 88-105: Τα highlights του ερυθρόλευκου ρεσιτάλ (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πει πριν το ταξίδι στη Μόσχα, πως «πάνε σε μεγάλα σκορ, κοντά στους 100 πόντους και αυτό πολλές φορές είναι «παγίδα» γιατί αρχίζεις και παίζεις και εσύ επιθετικά και αμελείς τα αμυντικά σου καθήκοντα». Και να που ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς από… την επίθεσή του. Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να έκανε ειδική αναφορά στην άμυνα της 3ης περιόδου και τους 17 πόντους που δέχθηκε, για την καταλυτική άμυνα του Τζένκινς πάνω στον Σβεντ (22 πόντους με 6/14 σουτ), αλλά ας μην γελιόμαστε, ο Ολυμπιακός κέρδισε από την επίθεσή του και μέσα από τα (16) τρίποντά του.

Ολυμπιακός: Η βραδιά των ρεκόρ στη Μόσχα (vid)

- Ισοφάρισε μάλιστα δύο επιθετικά ρεκόρ του: Τους πόντους σε εκτός έδρας ματς με τους 105 που έβαλε όπως και στο Μόναχο το 2013 με τη Μπάγερν και τα εύστοχα τρίποντα με τα 16 που πέτυχε, όπως είχε κάνει και απέναντι στη Μπασκόνια το 2016.

Αξίζει να κρατήσει κανείς την αντίδραση που έβγαλαν οι Πειραιώτες και την ανάγκη για να επανέλθουν στις νίκες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για ξέφρενους πανηγυρισμούς, πολύ απλά, γιατί όλα αυτά τα πέτυχε απέναντι στην χειρότερη άμυνα της Ευρωλίγκας (και με το παραπάνω βέβαια) αλλά και κόντρα σε μία ομάδα που συνήθισε να χάνει. Πήγε στις 9 συνεχόμενες ήττες και τις 15 σύνολο. Και είναι κακό αλλά και εύκολο να συνηθίσεις να χάνεις.

Αυτόν τον Σλούκα έχει ανάγκη

Ο Κώστας Σλούκας, που έχουν γραφεί αρκετά για την πίεση που νιώθει στους ώμους του, στη Μόσχα ήταν ο πραγματικός ηγέτης που είχε και έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Επιθετικός, με πρωτοβουλίες, με εμπνεύσεις για να παίρνει και το καλύτερο δυνατό από τους συμπαίκτες του, όπως έκανε με τον Έλις, που κι αυτός έχει δεχθεί πυρά κριτικής και εδώ που τα λέμε όχι και άδικα.

Σλούκας: «Έχουμε την ποιότητα για να βάζουμε αυτά τα σουτ»

Γι αυτό πήρε τον Τζένκινς

Είναι σημαντικοί οι ρόλοι σε μια ομάδα. Να ξέρει ο καθένας τι να κάνει μέσα στο παρκέ και κυρίως να είναι ικανοποιημένος από αυτό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τον Τσαρλς Τζένκινς, γιατί πέρσι κάθε αντίπαλο γκαρντ έκανε πάρτι απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχει επιθετική συμβολή και άλλα που πέρασε εντελώς απαρατήρητος. Στις «αποστολές», όπως αυτή με τον Σβεντ, είναι πρώτος και το καλύτερο μάλιστα... το ευχαριστιέται. Σου λέει πως «έτσι βγάζω το ψωμί» μου.

Τζένκινς: «Δουλειά μου είναι η άμυνα, σπουδαία ομαδική εμφάνιση»

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη τη νίκη στη Μόσχα (πλάκα-πλάκα πήγε στο 5-3 στα εκτός έδρας) αλλά θέλει να επιδείξει διάρκεια και να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, απέναντι και σε πιο ανταγωνιστικούς και δυνατούς αντιπάλους.