Ολυμπιακός: Με ρόστερ ανάγκης ενόψει Μπασκόνια (pic)

Ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει 5 κρούσματα από τον κορονοϊό και τα περισσότερα αφορούν αθλητές της ομάδας - Όσοι έχουν νοσήσει δεν θα παίξουν κόντρα στη Μπασκόνια, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. 

Ολυμπιακός: Με ρόστερ ανάγκης ενόψει Μπασκόνια (pic)

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει πως έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό πέντε μέλη της ομάδας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της EuroLeague, οι Πειραιώτες έχουν οδηγία να μην γνωστοποιήσουν τα ονόματα των πρωταγωνιστών και για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα «θύματα» της πανδημίας.

Οι πληροφορίες, μας, όμως, αναφέρουν πως τα κρούσματα αφορούν κατά κύριο λόγο αθλητές. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα τα οποία αφορούν παίκτες, οι οποίοι και βρίσκονται σε απομόνωση. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της EuroLeague, το οποίο και ακολουθεί πιστά η ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι συγκεκριμένοι μπασκετμπολίστες δεν θα δώσουν το "παρών" στην αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης (26/11) στο ΣΕΦ κόντρα στη Μπασκόνια.

Συναγερμός στο ΣΕΦ - Βρέθηκε και 5ο μέλος του Ολυμπιακού θετικό στον κορονοϊό!

Aν υποθέσουμε πως και τα πέντε κρούσματα αφορούν παίκτες, σε συνδυασμό και με την απουσία του τραυματία Άαρον Χάρισον, όπως αντιλαμβάνεστε, η δυναμική της ομάδας δέχεται ισχυρό πλήγμα. Το ζητούμενο, όμως, είναι να καταφέρει να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Βάσκους. Να μπορέσουν, δηλαδή, οι Πειραιώτες, να παρουσιάσουν τουλάχιστον οκτάδα στην αποστολή τους.

Είναι εφικτό αυτό; Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και στο σενάριο που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει σύντομα νέα κρούσματα, μπορεί να παίξει κόντρα στη Μπασκόνια. Έστω με ρόστερ ανάγκης. Οι Πειραιώτες προνόησαν, ήξεραν πως η EuroLeague θα ταλαιπωρηθεί από την πανδημία και έχουν δηλώσει συνολικά 17 αθλητές τους στη διοργάνωση.

Πέρα από τους Αντώνη Κόνιαρη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κυρίως βοηθητικό ρόλο, έχουν δηλωθεί και οι Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Βασίλης Χρηστίδης, αλλά και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Ποκουσέφσκι δεν έβγαλε ελληνικό διαβατήριο