Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Ποκουσέφσκι δεν έβγαλε ελληνικό διαβατήριο

Διαβάστε τον λόγο που ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δεν έβγαλε ελληνικό διαβατήριο, ενώ υπήρχε η δυνατότητα καθώς ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 14 ετών - Ο Ολυμπιακός και η ΕΟΚ

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Ποκουσέφσκι δεν έβγαλε ελληνικό διαβατήριο

Υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται τον λόγο που ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι δεν έβγαλε ελληνικό διαβατήριο. Μπασκετικά, άλλωστε, το παιδί μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε στην Ελλάδα. Εδώ πήγε σχολείο, μιλάει άψογα τη γλώσσα μας και αποτελεί προϊόν, όχι μόνο του σερβικού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 14 ετών, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στο παρελθόν και με τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο νυν σούπερ-σταρ της Μπαρτσελόνα, πήγε στην ίδια ηλικία στην Ισπανία (για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης), επιλέγοντας στην πορεία να προτιμήσει την εθνική ομάδα της χώρας που τον μεγάλωσε και όχι της πατρίδας του, δηλαδή του Μαυροβουνίου.

Ολυμπιακός: Ο πιτσιρικάς Ποκουσέφσκι μαγεύει. Δείτε τον (vid)

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός προσπάθησε να του βγάλει ελληνικό διαβατήριο, αλλά υπήρχε η διαμάχη με την ΕΟΚ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μην προχωρήσει.

Η ελληνική Ομοσπονδία αρνιόταν πεισματικά να βοηθήσει τους Πειραιώτες ώστε να τον κάνουν "Έλληνα", κάτι που θα εξυπηρετούσε όχι μόνο τους "ερυθρόλευκους", αλλά στην πορεία και την Εθνική μας ομάδα. Για ακόμη μία φορά επικράτησαν οι εγωισμοί, τη στιγμή που οι μικρές μας Εθνικές δεν έχουν την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα ταλέντου που διέθεταν τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, βρίσκεις ταλαντούχο νεαρό Έλληνα μπασκετμπολίστα με το... τουφέκι.

Αποτέλεσμα; Η σερβική Ομοσπονδία εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία της διαμάχης του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ, λειτούργησε γρήγορα, τον έκανε διεθνή με τις μικρές της Εθνικές και πλέον ο παίκτης ναι μεν μεγάλωσε μπασκετικά στην Ελλάδα, αλλά έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη χώρα στην οποία γεννήθηκε και έχει καταγωγή.

Κάπως έτσι... χάθηκε ο "Πόκου" για την "επίσημη αγαπημένη", με την Ομοσπονδία να μην έχει τα κατάλληλα αντανακλαστικά ώστε να τον αξιοποιήσει, όπως εύστοχα έπραξε στο παρελθόν η Ισπανία με τον Νίκολα Μίροτιτς.

Ποκουσέφσκι: «Θα κάνω ό,τι μου ζητήσουν οι Θάντερ»