Σύσκεψη Euroleague - λιγκών για το καλεντάρι

Οι συνεχείς αναβολές αγώνων λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να προκαλέσουν «ασφυξία» στο πρόγραμμα των ομάδων και η Euroleague αναζητά λύσεις

Σύσκεψη Euroleague - λιγκών για το καλεντάρι

Τα προβλήματα από τις συνεχείς αναβολές των αγώνων στις διοργανώσεις της Euroleague αναμένεται να προκαλέσουν… ασφυξία στο πρόγραμμα των ομάδων και ασφαλώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ετσι λοιπόν η διοργανώτρια αρχή κάλεσε τις εγχώριες λίγκες σε τηλεδιάσκεψη την προσεχή Πέμπτη (5/11), προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο καλεντάρι από τις αναβολές λόγω του κορονοϊού.

Ήδη οκτώ ματς της Euroleague έχουν αναβληθεί, ενώ αρκετά ακόμη είχαν την ίδια τύχη στο Eurocup. Είναι προφανές πως αναβολές θα υπάρξουν και στη συνέχεια, με το καλεντάρι της Euroleague να είναι τόσο «σφιχτό» που δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες.

Συνεπώς η λίγκα θέλει να έρθει σε συνεννόηση με τις λίγκες για να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή φόρμουλα, ώστε και τα πρωταθλήματα να διεξαχθούν απρόσκοπτα, αλλά και οι διεθνείς διοργανώσεις να προχωρήσουν βάζοντας στο πρόγραμμα των αγώνων τα εξ αναβολής παιχνίδια.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι εύκολο, καθώς και τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν ήδη αρκετές αναβολές, ενώ η Ένωση των Λιγκών (ULEB) είναι εδώ και μήνες σε ρήξη με την Euroleague την οποία έχει καταγγείλει στην επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα η Ένωση Παικτών Ισπανίας έχει πρόσφατα αναφερθεί στο όλο θέμα ζητώντας από τους φορείς να υπάρξει φόρμουλα, ώστε και να προστατευθούν οι παίκτες, αλλά και να μην υποχρεωθούν να παίζουν ανά δύο ημέρες.