Βόβορας: «Κανείς δεν θέλει να κρίνεται ένα παιχνίδι στα χαρτιά»

Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στην απόφαση της EuroLeague να γίνει κανονικά το ματς με τη Βιλερμπάν, ενώ μίλησε και για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

Βόβορας: «Κανείς δεν θέλει να κρίνεται ένα παιχνίδι στα χαρτιά»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, σχολίασε τα εξής για το θέμα: “Είναι μία θετική εξέλιξη, κανείς δεν θέλει να κρίνεται ένα παιχνίδι στα χαρτιά. Το έχει πει και η ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια σωστή αλλαγή και τη βλέπουμε όλοι θετικά. Είχαμε και ένα meeting οι προπονητές και είπαμε πως θα έχουμε μια περίεργη σεζόν, όχι άδικη. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Όλοι θα αδικηθούν με τη σειρά τους. Το πρόγραμμα μπορεί να μην είναι βολικό μια μέρα, αλλά πρέπει να έχουμε τη χαρά να παίξουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όλες οι πλευρές κάνουν θυσίες για να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος. Ήταν άχαρο το άδειο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, θέλουμε τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο, αλλά ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ελπίζω να έχουμε τον κόσμο σύντομα κοντά μας”.

Για το αν θα παίξουν οι Παπαπέτρου και Σάικς: “Όχι, ο Ιωάννης δεν θα είναι μαζί μας, καθώς δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί αυτή την εβδομάδα. Ο Σάικς έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι της σημερινής προπόνησης και θα είναι στην 12άδα”.

Για τις ιδιαιτερότητες της σεζόν και τη Φενέρμπαχτσε: “Έχει ειπωθεί από πολύ κόσμο πως ιδιαίτερα η φετινή σεζόν για πολλούς λόγους είναι ιδιαίτερη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, αλλάζουμε συνέχεια δημιουργούς και σχήματα. Ποτέ δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Έχουμε παιδιά που θα είναι έτοιμα. Πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, πρέπει να παίξουμε μεγάλη ένταση για 40′. Οι δύο γκαρντ της δίνουν 10 ασίστ. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και μετά να πάμε στην ενέργεια”.

Για την τουρκική ομάδα: “Έχει εξαιρετικό ταλέντο, ειδικά με τους Ντε Κολό και Μπράουν. Δημιουργούν καταστάσεις και βάζουν τον Βέσελι και τον Έντι μέσα στο παιχνίδι. Αυτοί οι τέσσερις έχουν το κυρίαρχο κομμάτι. Η Μπάγερν είναι το παράδειγμα, με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος. Με άμυνα, με deflections, με αιφνιδιασμούς. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς στη Βαρκελώνη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην έδρα μας, αν και δεν υπάρχει εντός κι εκτός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα. Πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά”.

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και το τι κρατάει: “Η Βασική διαφορά μας από το ντέρμπι ήταν ότι είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση μέσα στη ρακέτα, τους περιορίσαμε με διάφορα σχήματα. Το κρατάμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε σε αυτό, με την ενέργειά μας”.