Ολυμπιακός: Τριάδα-φωτιά! (vids)

Μεγάλη η επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού των Σλούκα, Χάρισον και ΜακΚίσικ * Ο χρόνος τους στο παρκέ και οι επιδόσεις τους σε πόντους, ασίστ και λάθη

Ολυμπιακός: Τριάδα-φωτιά! (vids)

Αρέσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας να παίζει με τρεις γκαρντ και να περνάει χρόνος στο παρκέ χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει καθαρό «τριάρι»! Ιδίως σε πολλά κρίσιμα σημεία αγώνων προτιμά να έχει μέσα τρεις γκαρντ. Για παράδειγμα, ξεκίνησε στο 4ο δεκάλεπτο με Τζένκινς, Χάρισον και Μακ Κίσικ, στα τελευταία λεπτά είχε τους Σπανούλη, Τζένκινς και Χάρισον, ενώ στο τελευταίο λεπτό έβαλε και τον Μακ Κίσικ (στη θέση του Τζένκινς) μέσα. Από τα φιλικά είχε δοκιμάσει κάθε… πιθανό και απίθανο σχήμα με τους γκαρντ του, να δει πώς ταιριάζουν μεταξύ τους, πώς αλληλοσυμπληρώνονται. Τον Τζένκινς για παράδειγμα τον βλέπουμε πολύ πιο συχνά μαζί με τον Σπανούλη, ενώ πολύ λιγότερο (για κάνα δίλεπτο) βλέπουμε τους Σπανούλη - Σλούκα μαζί.

Μια τριάδα που έχει «δέσει» και τα πηγαίνει πολύ καλά είναι οι Σλούκας, Χάρισον και Μακ Κίσικ! Η επίδρασή τους είναι μεγάλη σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, είναι λογικό αυτό και αποτυπώνεται και μέσα από τη στατιστική. Οι τρεις τους περνάνε μαζί στο παρκέ το 18% του χρόνου, ενώ έχουν επίδραση στο 20% των πόντων που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός και στο 13% αυτών που δέχεται. Έχουν συμβολή στο 22% των ριμπάουντ της ομάδας, στο 23,1% των ασίστ και στο 14,3% των λαθών του Ολυμπιακού!

Οι τρεις τους συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα του Ολυμπιακού σε επίδραση μέχρι στιγμής, με τον Σλούκα να παίζει το 67,2% του χρόνου των παιχνιδιών της ομάδας και να έχει επίδραση στο 70% των πόντων του, στο 77% των ασίστ αλλά και των λαθών. Δεύτερος σε επίδραση στην ομάδα έρχεται ο Χάρισον που παίζει στο 59% του χρόνου των αγώνων της ομάδας, έχει επίδραση στο 59,7% στην επίθεση, στο 53,8% των ασίστ και στο 57,1% των λαθών. Στην 3η θέση θα βρει κανείς τον Πρίντεζη και στην 4η έρχεται ο Μακ Κίσικ με 53,3% του χρόνου των αναμετρήσεων και επίδραση στο 57,7% στις ασίστ και 45,7% στα λάθη. Έλις και Μάρτιν ακολουθούν.

Είναι οφθαλμοφανές πως αυτοί οι τρεις επηρεάζουν και επιδρούν στο σύνολο και το ευτύχημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως σε κάθε παιχνίδι τού δίνει ο καθένας ξεχωριστά πολλές φορές την απαιτούμενη ώθηση παρασύροντας και το υπόλοιπο σύνολο.