Ολυμπιακός: Πρώτο ταξίδι για φέτος στην Euroleague με προορισμό το Μόναχο

Ο Ολυμπιακός θα φύγει για πρώτη φορά φέτος στην Euroleague για να παίξει εκτός συνόρων, στο Μόναχο με τη Μπάγερν- Η νέα συνθήκη με τα πολλά «διπλά» εν τη απουσία του κόσμου από τα γήπεδα.

Ολυμπιακός: Πρώτο ταξίδι για φέτος στην Euroleague με προορισμό το Μόναχο

Για το πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι ετοιμάζεται από την Κυριακή (18/10) ο Ολυμπιακός, καθώς την προσεχή Παρασκευή (23/10) θα φιλοξενηθεί από την Μπάγερν στο Μόναχο, για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει μόλις ένα παιχνίδι εκτός έδρας στις πρώτες 4 αγωνιστικές της διοργάνωσης και αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουν φύγει ακόμα εκτός συνόρων, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, για το ταξίδι στο Μόναχο και το παιχνίδι με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και του (πρώην) Ουέιντ Μπόλντγουϊν που αποτελεί μία από τις εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης (μέχρι στιγμής) με ρεκόρ 3-1.

Η Μπάγερν προέρχεται από τρεις σερί νίκες με highlight το «διπλό» μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ, ωστόσο και τα τρία νικηφόρα αποτελέσματά της σημειώθηκαν εκτός συνόρων. Πέρασε επίσης από Βερολίνο επί της Άλμπα και Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι. Την μοναδική ήττα της όμως την έχει κάνει στο «Audi Dome», την έδρα της, από τη Μιλάνο στην παράταση.

Πάντως είναι ένα σημάδι και αυτό της νέας συνθήκης που επικρατεί στη φετινή Euroleague. Αν παρατηρήσει κανείς, σημειώνονται πολλά «διπλά» απόρροια των άδειων γηπέδων και της επίδρασης του κόσμου στο παιχνίδι. Την 4η αγωνιστική σημειώθηκαν δύο «διπλά» αλλά… βαρβάτα, με τη νίκη της Μπάγερν στην Φενέρ και της Άλμπα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Την 3η αγωνιστική είχαμε 5 «διπλά», την 2η επίσης 5 και στην πρεμιέρα 4 «διπλά».