Ολυμπιακός: Από το 25% στο… 41,4% στα τρίποντα! (vids)

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη «διαβολοβδομάδα» με ένα από τα χειρότερα ποσοστά στο τρίποντο μεταξύ των 18 ομάδων της Euroleague, ωστόσο στα παιχνίδια με Μιλάνο και Μακάμπι… «ξεκλείδωσε»!   

Ολυμπιακός: Από το 25% στο… 41,4% στα τρίποντα! (vids)

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό… Λίγο το άγχος και το πιάσιμο από την προετοιμασία, λίγο η ανομοιογένεια και η ψυχολογία, όσο να ΄ναι επηρέαζαν το μακρινό σουτ των «ερυθρόλευκων», που από τις πρώτες δύο αγωνιστικές ήταν ένα από τα… χειρότερα μεταξύ των 18 ομάδων της Euroleague. Όσο όμως συνέχιζε να παίρνει υπό καλές προϋποθέσεις προσπάθειες και φυσικά είχε τα κατάλληλα χέρια… δεν υπήρχε φόβος. Φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στην «διαβολοβδομάδα»!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην πρώτη «διπλή» αγωνιστική της διοργάνωσης με μόλις… 25,9% στα τρίποντα καθότι με τη Ζαλγκίρις σούταρε με 33.3% (8/24) και με τον Παναθηναϊκό με 18.5% (5/27). Απλά… δεν μπαίνανε και αυτό το έβλεπε κανείς και στις προσπάθειες παικτών με καλό σουτ, όπως ο Χάρισον και ο Βεζένκοφ. Ήταν όμως θέμα χρόνου να ξεμπλοκάρουν, να «ξεκλειδώσου» και μάλιστα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Με τη Μιλάνο για παράδειγμα είχαν στο 3ο δεκάλεπτο 3/6 τρίποντα όταν στο πρώτο 20άλεπτο είχαν σύνολο 2/8!

Βρήκαν αυτοπεποίθηση, οι επιλογές συνέχισαν να είναι καλές και φυσική απόρροια όλου αυτού ήταν να φτάσει στο 40% τρίποντα με τη Μιλάνο (10/25) και 41.4% με τη Μακάμπι (12/29).

Ο Ολυμπιακός είθισται να πηγαίνει κοντά στο καλάθι του αντιπάλου και σιγά-σιγά οι ομάδες κλείνουν τη ρακέτα τους και τού αφήνουν το τρίποντο, όπως έκανε ο Σφαιρόπουλος με τη Μακάμπι. Το έχει ανάγκη λοιπόν και το χρειάζεται για να «ανοίξει» τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Πρίντεζης έχει ξεκινήσει με ένα 60% στα τρίποντα, ο Τζένκινς έχει 50% (από το 7% πέρσι με τον Ερυθρό Αστέρα), ακολουθεί ο Βεζένκοφ με 46,2%, ο Σλούκας με 43,8% και ο Χάρισον με 34,8%.