Χασάν Μάρτιν: Τρομακτική επίδοση στα δίποντα - Δεν χάνει σουτ - Πρώτος στη Euroleague (vids)

Ο πρωτάρης στην Euroleague Χασάν Μάρτιν κλέβει την παράσταση. Το ποσοστό του (%) στα δίποντα είναι τρομακτικό καθώς δεν χάνει καν ένα σουτ και φυσικά είναι πρώτος σε ευστοχία.

Χασάν Μάρτιν: Τρομακτική επίδοση στα δίποντα - Δεν χάνει σουτ - Πρώτος στη Euroleague (vids)

Βλέποντας τον Χασάν Μάρτιν κανείς ιδίοις όμμασι καταλαβαίνει γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμενε τόσο πολύ στην απόκτησή του. Από τον περασμένο Γενάρη ήθελε να τον ντύσει στα «ερυθρόλευκα» (αλλά η Μπούντουσνοστ δεν τον άφησε) ενώ ήταν η πρώτη μεταγραφή του για τη σεζόν που διανύουμε.

Ο Μάρτιν, θαρρεί κανείς και παίζει χρόνια στην Euroleague, ενώ η αλήθεια είναι πως έχει παίξει μόλις 4 παιχνίδια και 87:35 λεπτά στα παρκέ της, είναι αναμφισβήτητα στους παίκτες που σταμπάρει η διοργάνωση και σου λέει «αξίζει να δεις» ή στους «καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους της».

Η μαχητικότητά του μην παρατώντας φάση- είναι ενδεικτική αυτή με τη Μακάμπι που γραπώνει με το έτσι θέλω τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Χάντερ και όχι όποιου και όποιου και πετυχαίνει το καλάθι- το πώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι βάζοντας το «εγώ» κάτω από το «εμείς», αλλά και τα άριστα τελειώματά του στον αέρα, τον κατατάσσουν ήδη στους σέντερ που ξεχωρίζουν στην Euroleague.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από αυτά τα πρώτα 4 παιχνίδια στην Euroleague, ο Χασάν Μάρτιν είναι 1ος στη διοργάνωση στην κατηγορία ευστοχίας διπόντων (2π. %). Το ποσοστό του είναι τρομακτικό, που δεν έχουν άλλοι –κατά πολύ ψηλότεροί του- με 91,30%, καθώς σε 5,75 προσπάθειες πετυχαίνει… 5,25 σουτ. Με λίγα λόγια δεν χάνει καν μία προσπάθεια. Συνολικά σε αυτά τα 4 παιχνίδια έχει 21/23 προσπάθειες στα δίποντα.

Με τη Ζαλγκίρις είχε 6/6 δίποντα (12 πόντους) και με τη Μιλάνο 3/3 (6 πόντους). Με τον Παναθηναϊκό είχε 4/5 (8 πόντους) και με τη Μακάμπι 8/9 (16 πόντους).

Για να καταλάβετε, 2ος στη λίστα είναι ο Μπράιαντ Ντάνστον της Εφές που χάνει πάνω από 1 σουτ (4,25/5,75 με 73,91%) και 3ος ο Ταβάρες της Ρεάλ (4/5,50 με 73,73%).