Ολυμπιακός: 2ος καλύτερος στην συνάρτηση ασίστ-λαθών στην Euroleague!

«Δείξε μου τις ασίστ-λάθη σου να σου πω τι ομάδα είσαι», λένε οι προπονητές και ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά στην βελτίωσή του σε σχέση με πέρσι.

Ολυμπιακός: 2ος καλύτερος στην συνάρτηση ασίστ-λαθών στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός, με γοργούς ρυθμούς, κάνει βήματα προόδου προϊόν της δουλειάς που γίνεται στο ΣΕΦ καθημερινά. Δεν περίμεναν πολλοί να έχουν μπει οι παίκτες τόσο γρήγορα στην φιλοσοφία του κόουτς Μπαρτζώκα από τη στιγμή που είχε 9 νέους στην ομάδα (προσθήκες) και μάλιστα που αρκετοί εξ αυτών δεν είχαν την πείρα από την Euroleague. Κι όμως η «μηχανή» έχει ρολάρει και παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός εμφανίζει ολοένα και καλύτερο πρόσωπο, βελτιωμένος κυρίως σε τομείς που «πόναγε» και καταφανέστατα είχε πρόβλημα.

Από τα 50 λάθη στη Γερμανία

Δεν πάει και πολύ καιρός που ο Ολυμπιακός επέστρεφε από τα φιλικά της Γερμανίας με την Άλμπα έχοντας στις αποσκευές του… 50 λάθη στα δύο παιχνίδια. Δείγμα της ανομοιογένειας που υπήρχε. Κι όμως μπήκε στα επίσημα παιχνίδια με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, περιορίζοντας σημαντικά τα λάθη του, την ώρα που οι ασίστ του, είναι στα επίπεδα που πρέπει.

Κυκλοφορεί εξαιρετικά τη μπάλα

Ο Ολυμπιακός έχει στιγμές που κυκλοφορεί εξαιρετικά τη μπάλα, δεν υπάρχουν εγωισμοί και αποθεώνει πραγματικά το ομαδικό παιχνίδι. Όλα αυτά έχουν φέρει σαν συνέπεια να έχει την 2η καλύτερη συνάρτηση σε ασίστ-λάθη. Μία συνάρτηση στην οποία μας έμπασε για τα καλά στην σημασία της ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και που καταδεικνύει το παιχνίδι μιας ομάδας. Κανείς προπονητής δεν θέλει τα λάθη να είναι περισσότερα ή ακόμα και σχεδόν ίδια με τις τελικές του πάσες.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει λοιπόν 18.25 ασίστ ανά ματς και 11.25 λάθη.

Πιο συγκεκριμένα:

Με την Ζαλγκίρις είχε 20 ασίστ και 11 λάθη

Με τον Παναθηναϊκό είχε 12 ασίστ και 12 λάθη

Με τη Μιλάνο είχε 20 ασίστ και 12 λάθη

Με τη Μακάμπι είχε 21 ασίστ και 10 λάθη.

Όσον αφορά μάλιστα τα λάθη είναι 2ος σε όλη την Ευρωλίγκα, καθώς λιγότερα κάνει μόνο η Ζενίτ (απειροελάχιστη διαφορά) ενώ στις τελικές πάσες είναι 4ος παρέα με την Χίμκι. Ην 2η θέση μοιράζονται οι Βαλένθια-Μπαρτσελόνα και 1η είναι η Εφές.

Διαφορά με πέρσι

Κοιτάζοντας κανείς τα αντίστοιχα περσινά στατιστικά νούμερα βλέπει μια παροιμιώδη διαφορά. Ο Ολυμπιακός ήταν 11ος στις ασίστ και 14ος στα λάθη, ενώ όσον αφορά την συνάρτηση των δύο κατηγοριών ήταν 8ος.

Ατομικά

Κοιτώντας ατομικά τα στοιχεία αυτά, παρατηρεί κανείς πως 6 ασίστ ανά ματς φεύγουν από τα χέρια του Σλούκα και 1.8 από του Σπανούλη, αλλά δεν σταματά εκεί η δημιουργία του Ολυμπιακού, όταν ο κόουτς Μπαρτζώκας ζητά συνεχώς κίνηση και ταχύτητα. Ο ΜακΚίσικ λοιπόν δίνει άλλες 2.5 ασίστ, ο Χάρισον 2 κατά μέσο όρο, επίσης 2 ο Πρίντεζης και 1.8 ο Παπανικολάου.

Όσον αφορά τα λάθη, 2.5 έχει ο Σλούκας, 1.3 ο Σπανούλης, 1.5 ο Χάρισον και από 1 κατά μ.ο. οι Έλις, Μάρτιν, Παπανικολάου, Πρίντεζης.