Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον… «φονιά»!

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πρόσφερε απλόχερα χαρά. Καιρός να κόψει τον βήχα και να θυμίσει σε όλους ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Μέταλλο, πολλοί πρωταγωνιστές και… παρένθεση για τον Μάρτιν. Πολλοί "φονιάδες" στο Ολυμπιακός-Μακάμπι 85-82. Και ο Μάρτιν και ο Σλούκας και ο Σπανούλης και ο Χάρισον και...

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον… «φονιά»!

Σε άλλη περίπτωση θα το είχε χάσει το ματς. Ξεκάθαρα… Καλά μην λέμε λόγια του αέρα, πέρσι με τη Μακάμπι ηττήθηκε παρά το ότι κέρδιζε στα τελευταία δευτερόλεπτα με 4 πόντους και είχε και την κατοχή. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχει τους παίκτες, έχει τον τρόπο, αλλά και τον «χαρακτήρα». Το βλέπεις στα πρόσωπά τους, στις άμυνες του Σπανούλη στο 4ο δεκάλεπτο (δύο απανωτές), στο πως κοπανούσαν τον πάγκο για να κάνουν θόρυβο στις επιθέσεις της Μακάμπι. Το πιστεύουν αυτοί πρώτοι απ΄ όλους, το μέταλλο βγήκε και πάλι στην επιφάνεια…

Ολυμπιακός-Μακάμπι 85-82: Τα highlights της μεγάλης νίκης

Γι αυτό τον πήρε

Συν του ότι έχει και τον «φονιά»! Γι αυτό ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Χάρισον, επέμενε τόσο πολύ να τον αποκτήσει και όποιους κι αν κοίταξε στην πορεία το μυαλό του δεν έφυγε από αυτόν. Ο Χάρισον έχει τη στόφα του σκόρερ, ξεκάθαρα. Φάνηκε όταν ήταν άστοχος αλλά συνέχισε να παίρνει τα σουτ κόντρα στη Μιλάνο.

Αυτή η εντολή δόθηκε στο τάιμ άουτ

Για να μην ξεφύγουμε από την ουσία όμως… Ο στόχος ήταν να πάρει ο Χάρισον την τελευταία επίθεση. Σχεδιάστηκε στο τάιμ άουτ, ενώ ακόμα και όταν μπήκαν οι υπόλοιποι τέσσερις στο παρκέ, ο Μπαρτζώκας τον κράτησε και του έδειξε ξανά στο πινακάκι τι να κάνει, γνωρίζοντας ότι η Μακάμπι είχε ακόμα δύο φάουλ να δώσει και θα έτρωγε χρόνο.

Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82: Χάρισον ο «εκτελεστής» (Highlights)

Το πήρε χωρίς δισταγμό και το έβαλε. Μπορεί και να το έχανε. Αυτού του είδους οι παίκτες όμως δεν σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί. Απλά παίρνουν το σουτ για να το βάλουν.

Διαφορετικοί πρωταγωνιστές

Στο ένα ματς πρωταγωνιστής είναι ο Σλούκας και βλέπεις τον Σπανούλη να παίζει 7μιση λεπτά και στο άλλο ο αρχηγός να κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό, με άμυνες, με ντράιβ και εναλλαγές χεριών στον αέρα. Στο ένα ο Πρίντεζης να είναι MVP και στο άλλο ο Βεζένκοφ να είναι κομβικότατος με τα τρίποντά του και τα επιθετικά ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία. Αυτός είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Όχι ομάδα του ενός. Το είχαμε πει ξανά, από το ΟΑΚΑ πέρασε με τους Σλούκα-Σπανούλη, τους δύο ηγέτες του, σε μέτρια βραδιά.

Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82: Το «χρυσό» τρίποντο του Χάρισον στην εκπνοή! (vids)

Αρνιόνταν…

Πάμε να πούμε και δυο λόγια το ματς… Μετά την ψυχρολουσία και το μπλέξιμο στην άμυνα, όπου ο Σφαιρόπουλος δεν άφηνε κόκκινη φανέλα να πατήσει στη ρακέτα του και τους εξωθούσε στο τρίποντο (εξ ου και τα περισσότερα τρίποντα απ΄ότι τα δίποντα), ο Ολυμπιακός με την είσοδο της second unit βρήκε τα πατήματά του και πήρε τον πλήρη έλεγχο. Δεν είχε θέμα ούτε απέναντι στις δίδυμες κολόνες (Ζίζιτς-Μπέντερ) και «άνοιξε» την άμυνα της Μακάμπι όπως ήθελε και τον βόλευε.

Ο πάγκος μάλιστα είχε προσφέρει (λογικό) περισσότερους πόντους απ΄ότι η αρχική πεντάδα. Συνέχισε πάνω σε αυτό το μοτίβο, αλλά όπως είπε δις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πίστεψαν πως θα πάρουν το ματς από την επίθεση και άφησαν την άμυνα. Δεν ήθελε κάτι άλλο η Μακάμπι από εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και ψυχολογία. Παραδόξως, τα πήγαν καλά απέναντι στα «ντουβάρια», αλλά είχαν θέμα κόντρα στον Χάντερ που είναι πιο ταιριαστός. Την έκανε κι αυτός τη ζημιά του.

Καιρός να κόψει τον βήχα

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν ροντέο. Ο θάνατός σου η ζωή μου. Όλα ήταν εφικτά. Κάλλιστα θα μπορούσε να το χάσει. Είπαμε, πέρσι θα το είχε χάσει. Ο Σπανούλης απλά αρνιόνταν, το ίδιο και ο Μάρτιν (ας τον δέσουν αυτόν από τώρα μην γίνει… Χάινς και τον βλέπουμε ως αντίπαλο), το ίδιο και ο Βεζένκοφ. Θα μπορούσε να το είχε τελειώσει, αλλά δεν το έκανε με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει ο Ουίλμπεκιν (γι αυτά ζει), αλλά του το… ξεπλήρωσε. Ο Θεός, το κάρμα, δεν ξέρω… Κάποιος του το χρώσταγε. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πρόσφερε απλόχερα χαρά. Καιρός να κόψει τον βήχα και να θυμίσει σε όλους ποιος είναι ο Ολυμπιακός.