Κοίτα που τον αδικεί και το τελικό σκορ!

Ο Ολυμπιακός ήταν  ξεκάθαρα καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στη νίκη 78-71. Δεν το τελείωνε από δικά του λάθη και το έκανε αγχωτικά στο φινάλε, αλλά όποτε σοβάρευε πήγαινε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Δεν "ρέφαρε" καμία Ζαλγκίρις.

Κοίτα που τον αδικεί και το τελικό σκορ!

Αυτά τα παιχνίδια τα τελειώνεις… Δεν δίνεις καμία ελπίδα στον αντίπαλο να αναθαρρήσει, να πιστέψει ότι θα στο «κλέψει». Πόσο μάλλον όταν είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το χουνέρι της πρεμιέρας με τη Ζαλγκίρις. Γιατί τους πείραξε και το «κουβαλούσαν» μέσα τους βαρύ φορτίο. Τσάμπα ήττα. Να κάνανε και δεύτερη; Αμαρτία θα ήταν… Δεν θα την άξιζαν σε τελική ανάλυση. Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος του Παναθηναϊκού και άξιζε στο 100% τη νίκη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-78: Tα highlights της αναμέτρησης

Ούτε αγχωτικά, όπως τα έκανε στο τέλος, ούτε με αυτή τη διαφορά ούτε τίποτα… Από το 37΄ θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» άνετα το αποτέλεσμα. Εκεί ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους με τον ΜακΚίσικ να δίνει το παραπάνω που χρειάζονταν εκείνη τη στιγμή και θα είχε ξεγνοιάσει μια ώρα αρχύτερα. Αλλά βλέπετε μιλάμε για Ολυμπιακό. Εκεί που έχει κρατηθεί από το μπερδεμένο 3ο δεκάλεπτο, που δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε, αλλά κρατούσε το προβάδισμα, στο τέλος αποφάσισε να δίνει μπάλα και… αιφνιδιασμό στον Παναθηναϊκό (18 -4 οι πόντοι των δύο αν αναρωτιέστε στο τρανζίσιον) και να μην το τελειώνει με τίποτα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-78: «Άλωσε» το ΟΑΚΑ με σούπερ Πρίντεζη (highlights)

Απόλυτα διαβασμένος-Κτύπησε αλύπητα «μέσα»

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό (για τα δεδομένα των δύο ομάδων για την εποχή), όχι μόνο γιατί μπήκε στο ματς με 5-15 και 7-19, αλλά γιατί ήξερε πως θα «κτυπήσει» στην κάθε κίνηση του Βόβορα. Διάβαζε άριστα την άμυνα του Παναθηναϊκού, είχε κίνηση και ταχύτητα για να κτυπήσει εκεί ακριβώς που ήθελε. Τον Παπαγιάννη; Στο χαμηλό ποστ; Με ντράιβ; Μετά το πιο αθλητικό σχήμα του Παναθηναϊκού με Όγκαστ και Μπέντιλ; Είχε την κάθε «απάντηση» σε όλα. Κτυπούσε αλύπητα μέσα στο καλάθι του Παναθηναϊκού, δίχως να έχει αξιοποιήσει επαρκώς και τα επιθετικά ριμπάουντ. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Έφτασε στο… εξωπραγματικό 72% στα δίποντα, ενώ το ενθαρρυντικό ήταν πως δούλεψε άριστα και η second unit.

Μπαρτζώκας: «Τα έξι περισσότερα ριμπάουντ ήταν το κλειδί» - Βόβορας: «Κλειδί ο Ιωάννης»

Όσοι ήρθαν από τον πάγκο, πατώντας στον ρόλο τους, συνέχισαν αυτό που ξεκίνησαν οι 5αδάτοι, με τον Μπαρτζώκα να στηρίζεται στους πιο παλιούς σε κρίσιμα σημεία. Αυτά κάποτε τα έκανε ο Παναθηναϊκός. Στα ματς στην αρχή της χρονιάς έβαζε τους παλιούς και καθάριζαν. Τώρα στα δύσκολα η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Πρίντεζη που ξεκίνησε άριστα και έκανε… ματσάρα. Επίσης στην άμυνα, ο Ολυμπιακός ώθησε σε 3-4 επιθετικά φάουλ τον Παναθηναϊκό και άλλες πέντε φορές περίπου (χοντρικά) σε βήματα.

Όποτε σοβάρευε ανέβαινε σε διψήφια διαφορά

Και τα λάθη του τα έκανε και τα κενά του διαστήματα τα είχε. Στο 3ο δεκάλεπτο πλησίασε ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στους 6 πόντους, αλλά Πρίντεζης, Παπανικολάου, μετέπειτα και Σλούκας (οι παλιοί που λέγαμε) έκαναν και πάλι το +14. Στο 3ο δεκάλεπτο μπερδεύτηκαν. Οι επιθέσεις δεν έρχονταν από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν είχαν την ίδια κίνηση, ήταν περισσότεροι στατικοί και επηρεάστηκαν και πίσω με αποτέλεσμα να χάσουν τη διαφορά. Τα ίδια και στο 4ο δεκάλεπτο στο τέλος.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-78: Ο Μάρτιν για Σπανούλη (vid)

Μια δύο σωστές αποφάσεις -όπως να κρατούσε τη μπάλα ο Έλις και να μην τη πέταγε στον ΜακΚίσικ στην άλλη άκρη του παρκέ- και θα είχε τελειώσει χωρίς άγχη και… χοροπηδητά του Μπαρτζώκα από τα νεύρα του. Όποτε σοβάρευε και έβρισκε την συγκέντρωση του, έβγαζε τα plays του (και δεν πήγαινε ένας εναντίον όλων) όλα ήταν καλά και ανέβαζε με μία τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα.

Δεν ρέφαρε τη Ζαλγκίρις

Βεζένκοφ: «Ήμασταν υποψιασμένοι για τον Παναθηναϊκό»

Προσέξτε κάτι: Με αυτή τη νίκη δεν ρέφαρε την ήττα από τη Ζαλγκίρις. έπρεπε να την πάρει για να μην τον πάει κι άλλο πίσω. Νίκη στο ΟΑΚΑ είναι εντός προγράμματος. Δεν είναι κάτι δύσκολο να συμβεί. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχει τρεις νίκες. Ενώ συνολικά σε 8 ματς εκεί τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα. Η ήττα από τη Ζαλγκίρις θα καλυφθεί με ένα «διπλό» καλό, σε έδρα όπου δεν θα περάσουν πολλοί..

Φυσικά και θέλει ακόμα δουλειά

Εν κατακλείδι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε δύο μήνες θα έχουν άλλο πρόσωπο. Πολύ καλύτερο και οι δύο. Βγάζει μάτι ότι απέχουν από αυτό που θέλουν. Στον Ολυμπιακό-που ενδεχομένως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε με το κτύπημα του Σλούκα από τη γονατιά που δέχθηκε- ο Χάρισον θέλει χρόνο, δεν βοήθησε. Έβαλε κρίσιμη καλαθάρα, αλλά θέλει χρόνο για να βγάλει αυτό που περιμένει ο Μπαρτζώκας. Από την άλλη ήταν και πάλι ευχάριστη (και όχι έκπληξη) η παρουσία του Βεζένκοφ, ενώ ο ΜακΚίσικ όποτε βάζει… επιτάχυνση είναι άλλο πράμα.

ΜακΚίσικ: «Τι μας είπε ο Σπανούλης στο ημίχρονο»

ΥΓ: Μια νίκη ήταν και τίποτα παραπάνω. Προχωράμε…