Αλλαγή σκυτάλης: Η μπαγκέτα σε Νέντοβιτς - Σλούκα και οι σκόρερ Φόστερ - Χάρισον

Από τα ντέρμπι των Σπανούλη-Καλάθη περνάμε στη νέα εποχή, με τα πρόσωπα των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να είναι οι Σλούκας-Νέντοβιτς που “τρέχουν” τα plays των ομάδων. Κομβικός ο επιθετικός ρόλος των Χάρισον-Φόστερ.

Αλλαγή σκυτάλης: Η μπαγκέτα σε Νέντοβιτς - Σλούκα και οι σκόρερ Φόστερ - Χάρισον

Άλλαξαν οι καιροί, άλλαξαν τα πρόσωπα… Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός- κυρίως και σε μεγαλύτερο βαθμό οι «πράσινοι»- προσπαθούν να μπουν σε μια νέα εποχή, άλλος οικειοθελώς, άλλος… αναγκαστικά. Η ουσία είναι πως φύγαμε από το Σπανούλης-Καλάθης που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τους δύο να είναι βαρόμετρα για τις ομάδες τους και να «τρέχουν» τα συστήματα αυτών. Όλα να ξεκινάνε και να καταλήγουν στα χέρια τους.

Η σκυτάλη άλλαξε χέρια. Στον μεν Παναθηναϊκό αναγκαστικά, καθώς ο Καλάθης παρ’ ότι είχε συμβόλαιο αρνήθηκε τη μείωση στις αποδοχές του και άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μετακομίζοντας στη Βαρκελώνη, στον δε Ολυμπιακό, δε έφυγε κανείς Σπανούλης, αλλά επέστρεψε ο Κώστας Σλούκας για να πάρει τη μπαγκέτα στα δικά του χέρια και να «οδηγήσει» τον Ολυμπιακό.

Νέντοβιτς-Σλούκας: Τα πρόσωπα του αγώνα…

Άλλαξαν τα πρόσωπα λοιπόν στα ελληνικά ντέρμπι. Το βράδυ (21:00) της Παρασκευής (9/1) τα φώτα θα πέσουν πάνω στους Νέντοβιτς-Σλούκα οι οποίοι θα ηγηθούν των Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με στόχο την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού φέτος στην Euroleague και την δεύτερη του Παναθηναϊκού.

Για τον Σλούκα τα πράγματα ήταν εξ αρχής.,.. γνωστά. Γνώριζε άριστα που επέστρεφε και ποιον ρόλο θα αναλάμβανε. Όχι ότι και ο Σέρβος του Παναθηναϊκού είχε άγνοια. Πέρασε δύσκολα και μπερδεμένα (αγωνιστικά αλλά και με τραυματισμούς) χρόνια στη Μιλάνο, αλλά η ηγετική του ικανότητα είχε αποδειχθεί στη Μάλαγα. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος πως γι αυτόν τον λόγο πήγε στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι έτοιμος να κάνει. Άλλωστε έπαιξε 30 και πλέον λεπτά στην πρεμιέρα της Euroleague στη Μόσχα με την Κίμκι (7 πόντους, με 3/10 σουτ, 4 ασίστ) και εν τη απουσία του (τραυματία) Πιερ Τζάκσον, αλλά και της δεδομένης ανετοιμότητας του Σάικς, είναι αυτός που θα «κουβαλήσει» τον Παναθηναϊκό και θα κρατήσει τα ηνία της ομάδας.

Ποιος θα τους περιορίσει;

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κυκλώσει το όνομά του (μεταξύ άλλων) και σαφέστατα θέλει να του ανακόψει εν πρώτοις την δημιουργία. Θέλει να τον εμποδίσει να έχει τη μπάλα στα χέρια του για να δημιουργήσει καταστάσεις για τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του.

Ποιος θα πέσει πάνω του; Ο Τζένκινς σίγουρα θα μπει κάποια στιγμή με ειδικό ρόλο να «κλειδώσει» τον Σέρβο, αν και σίγουρα θα πιέσει πάνω στη μπάλα και θα ξεκινήσει 5άδα λογικά ο ΜακΚίσικ στο μαρκάρισμά του, είναι κάτι το οποίο κάνει καλά. Ίσως να πάει και ο Λαρεντζάκης για λίγα λεπτά πάνω του κάποια στιγμή, ώστε να τον ζορίσει αρκετά. Ο Παπανικολάου θα προτιμηθεί για άλλους, καθώς το «ματς απ» με τον Παπαπέτρου φαίνεται «κλειδωμένο» ενώ μπορεί να πάει και πάνω στον σκόρερ Φόστερ.

Από την άλλη, ο Σαντ Ρος είναι δεδομένο πως θα πέσει πάνω στον Σλούκα (με τον Νέντοβιτς σε αυτή την περίπτωση να αναλαμβάνει Χάρισον ή ΜακΚίσικ), ο Σάικς είναι καλός στην πίεση στη μπάλα, ενώ με ειδικό ρόλο ίσως προτιμηθεί και για λίγα λεπτά ο Δίπλαρος, που κέρδισε θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, μετά την προετοιμασία που έκανε με τους «πράσινους». Ο Βόβορας θα ήθελε και τον Μποχωρίδη στο μαρκάρισμα του Σλούκα, ο Έλληνας γκαρντ έχει υποστεί θλάση.

Οι σκόρερ Χάρισον-Φόστερ

Από κει και πέρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δράση των Φόστερ (του Παναθηναϊκού) και του Χάρισον (του Ολυμπιακού). Μιλάμε για δύο σκόρερ, αυτή είναι η δουλειά τους, πάνω στους οποίους στηρίζουν αρκετά στο επιθετικό κομμάτι των ομάδων τους, οι δύο προπονητές τους. Ο Φόστερ έχει δείξει πως έχει πέσει στα βαθιά πιο άμεσα απ΄ότι ο Χάρισον- καθώς αμφότεροι παίζουν για πρώτη φορά στην Euroleague- κάτι που και ο ίδιος παραδέχτηκε, ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος και θέλει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.

Είναι δύο παίκτες όμως που μπορούν να «κουβαλήσουν» επιθετικά τις δύο ομάδες και οι Βόβορας και Μπαρτζώκας έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για τον περιορισμό τους.