Μπαρτζώκας: Είμαστε αδικαιολόγητοι ! (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στους λόγους της πικρής ήττας των ερυθρόλευκων από την Ζαλγκίρις

Μπαρτζώκας: Είμαστε αδικαιολόγητοι ! (vid)

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε αναλυτικά μετά το τέλος του ματς με την Ζαλγκίρις στα λάθη που έγιναν και είχαν ως συνέπεια την ήττα στην πρεμιέρα της Euroleague: «Χάσαμε το πρώτο ματς της σεζόν. Ήταν μία κακή ήττα, με μία κακή εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχαμε 3/18 σουτ και 0/8 ελεύθερα τρίποντα. Τους δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες και από εκεί πήραν αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να τελειώσουμε το ματς, αλλά σήμερα δεν ήμασταν έξυπνοι. Βιαστήκαμε, νομίζαμε ότι κερδίσαμε το ματς. Κάναμε κακές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας και έπρεπε να λειτουργήσουμε περισσότερο για τους σουτέρ μας. Πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα και να δούμε τι θα γίνει με τους Ζαν Σαρλ και Μάρτιν, που χτύπησαν».


Για την χαλάρωση στο τέλος: «Αν είμαστε υπερόπτες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εγώ πιστεύω ότι ήμασταν πολύ στρεσαρισμένοι και αυτό φάνηκε από την αρχή. Παίζουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα στην προπόνηση. Ήμασταν διστακτικοί και αναποφάσιστοι, ήμασταν πίσω στις φάσεις. Η ομάδα έδειξε ότι είχε μεγάλη πίεση, όχι υπεροπτική συμπεριφορά. Έτσι νομίζω».

Για τις άδειες εξέδρες: «Αυτή θα είναι η κατάσταση και πρέπει να μάθουμε να ζούμε έτσι. Πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίζουμε. Σήμερα κάναμε πολλά πράγματα για να μην κερδίσουμε. Δεν παλέψαμε στη μάχη, δεν κυνηγήσαμε το ριμπάουντ, κάναμε λάθη. Είχαμε πίεση, αλλά αυτό είναι δική μου ευθύνη. Ο καθένας πρέπει να προετοιμάζει τον εαυτό του για να κερδίσουμε ως ομάδα. Δεν λέω ότι δεν το κάνουμε, αλλά πρέπει γρήγορα να βρούμε την χημεία μας, τους αυτοματισμούς μας, πως να παίζουμε μαζί. Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα, όχι ο καθένας να προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Για την τελευταία επίθεση: «Προσπαθώ να διαβάσω και εγώ τους παίκτες μου, να τους γνωρίσω. Κάποιος μπορεί να ήταν καταπληκτικός στην προπόνηση και σήμερα όχι. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Ήμασταν αδικαιολόγητοι σήμερα, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουμε το ματς. Η τελευταία επίθεση ήταν λάθος, τρία δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να βγάλεις σουτ. Έχουμε παίξει λάθος όμως στο τελευταίο λεπτό και γενικά στην τέταρτη περίοδο»