Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 57-74 - Μπαρτζώκας: «Η απόδοσή μας ήταν φτωχή»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τον απολογισμό του από το φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στη Βιλερμπάν, στο τουρνουά της Βαλένθια.

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 57-74 - Μπαρτζώκας: «Η απόδοσή μας ήταν φτωχή»

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τα όσα είδε στο φιλικό με τη Βιλέρμπαν, στον ημιτελικό του τουρνουά της Βαλένθια. Ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού χαρακτήρισε «φτωχή» την απόδοση της ομάδας και επεσήμανε πως πέραν του ότι πρέπει να βρει ο ένας τον άλλον στο παρκέ, χρειάζεται να επιδεικνύουν σκληράδα και επιθετικότητα.

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 57-74: Θέλει δουλειά! (pics-vids)

Αρχικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς αγώνες τέτοιου επιπέδου, κάτι που ισχύει για κάθε ομάδα, εμείς προσπαθούμε να «χτίσουμε» τη νέα μας ομάδα με εννέα νέους παίκτες. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία το σημερινό ματς για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Η απόδοσή μας ήταν «φτωχή».

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την άμυνα από την επίθεση. Σουτάραμε με 7% στα τρίποντα, με μόλις 1/14, παρότι κάποια από αυτά τα σουτ ήταν αμαρκάριστα, όμως τα χάσαμε. Επίσης, κάναμε πολλά λάθη, 15 συνολικά. Είναι τεράστιος αριθμός σε αυτό το επίπεδο, για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Πρέπει πρώτα από όλα να προστατεύσουμε την μπάλα και μετά να παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και να βρούμε ο ένας τον άλλον στο παρκέ. Στην άμυνα θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, γιατί το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι physical. Πρέπει να παίξουμε και εμείς με την ίδια επιθετικότητα και σκληράδα».

Τέλος, επεσήμανε: «Πολλά πρέπει να βελτιώσουμε, όμως, την ίδια στιγμή δεν περίμενα κάτι περισσότερο από την άμυνα. Πάντα έτσι είναι... Είναι δύσκολη δουλειά, σε αυτό το επίπεδο όλα είναι δύσκολα και πρέπει να πάμε προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα, για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».