Ολυμπιακός: Τα έσοδα από τα εισιτήρια και το... συμβόλαιο του Σλούκα

Καθόλου τιμητική δεν είναι η θέση που κατέχει ο Ολυμπιακός στην Euroleague στα εισιτήρια. Τα έσοδα του δεν φτάνουν καν... το συμβόλαιο του Σλούκα.

Ολυμπιακός: Τα έσοδα από τα εισιτήρια και το... συμβόλαιο του Σλούκα

Όπως γράψαμε τα θετικά ~με τη χορηγία από τη BWIN και τη μείωση που δεν υπήρξε, σε αντίθεση με άλλους χορηγούς, όπως συνέβη στον ΕΣΑΚΕ και τον Παναθηναϊκό, όπου η μείωση κυμάνθηκε από 50% μέχρι και 70%~ να γράψουμε και τα αρνητικά. Κι αυτά που δεν χτυπάνε καλά, αλλά είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε.

Ολυμπιακός: Η πιο ακριβή φανέλα στην Ευρώπη!

Το ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός είναι η τελευταία ομάδα σε εισιτήρια στην Ευρωλίγκα; Έτσι ακριβώς είναι. Και πέρσι ειδικά ήταν μία χρονιά στην οποία κυριάρχησε το «μέχρι τέλους» και η ομάδα είχε μόνο τις υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα. Στήριξε ο κόσμος την κίνηση να σηκωθούν να φύγουν από το πρωτάθλημα, αλλά ανταπόκριση στο γήπεδο δεν υπήρχε. Γιατί τα λέμε όλα αυτά, θα αναρωτηθεί κάποιος… Ούτε υποδείξεις κάνουμε ούτε θα πούμε στον καθένα τι θα πράξει κι αν θα πάει στο γήπεδο ή κατά πόσο θα ενισχύσει την ομάδα.

Μόλις το 7% του μπάτζετ από τα εισιτήρια

Το καταγράφουμε απλά γιατί τα έσοδα του Ολυμπιακού από τα εισιτήρια είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τα οποία είναι το 7% του μπάτζετ της ομάδας. Είναι εύκολο δηλαδή να λέμε «πάρτε αυτόν», «βάλτε λεφτά» κ.τ.λ., αλλά η μία βασική πηγή (από τις τρεις) εσόδων σε μία ομάδα, τα εισιτήρια, αντιστοιχούν μόλις στο 7% του συνολικού μπάτζετ της ομάδας. Και μιλάμε για μία εταιρεία που μπαίνει κάθε χρόνο μέσα και χρειάζεται να γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Θα πει κάποιος πως δεν βοηθά το γήπεδο ή ότι ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού έχει να πληρώνει αρκετά αθλήματα και στο μπάσκετ θα επιλέξει αγώνες που θα πάει στο ΣΕΦ. Δεν διαφωνούμε, είπαμε, κουμάντο δεν θα κάνουμε στον καθένα. Καταγράφουμε την πραγματικότητα.

Στο 25% του Παναθηναϊκού, στο 45% της Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βοήθεια χρηματική από τα εισιτήρια! Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, όταν ~ενδεικτικά~ ο Παναθηναϊκός έχει 4,5 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια, ένα ποσόν που αναλογεί περίπου στο 25% του μπάτζετ του, όταν η Μακάμπι έχει… 12 εκατ. ευρώ από τα εισιτήριά της, το οποίο ισοδυναμεί με το 65% του μπάτζετ της. Βέβαια, ο κορονοϊός τη… «σκοτώνει», γιατί αν δεν έχει κόσμο το γήπεδο, αν δεν πουλήσει διαρκείας, αυτόματα χάνει πάρα πολλά έσοδα και έχει τεράστιο πρόβλημα με το μπάτζετ της.

Αυτή είναι η πραγματικότητα λοιπόν. Να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα γιατί είναι εύκολο να ζητάμε συνεχώς, αλλά στο μπάσκετ, ειδικά, πετάς λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο!