Ολυμπιακός: Οι Τούρκοι σεβάστηκαν τον Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας χάρισε μέρος από τα οφειλόμενα, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για να επιστρέψει στην πατρίδα του και οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, πήραν απόφαση να μη σταθούν εμπόδιο

Ολυμπιακός: Οι Τούρκοι σεβάστηκαν τον Σλούκα

Θέμα χρόνου είναι η επίσημη αποδέσμευση του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε. Ο 30χρονος γκαρντ, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας το 2019, έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την τουρκική ομάδα για την αποδέσμευσή του. Χάρισε ορισμένα από τα χρωστούμενα (πιθανότατα τα μισά από τα 600.000 ευρώ που έχει να λάβει), ως δείγμα καλής θέλησης για την ελευθερία του, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στη νέα μεταβατική εποχή στην οποία μπήκε η Φενέρ. Ο Έλληνας γκαρντ θα αποχωρήσει ως φίλος από την τουρκική ομάδα. Έμεινε πέντε χρόνια εκεί και το όνομά του συνδυάστηκε με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου, ο οποίος έζησε τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σλούκας: Στην Αθήνα για υπογραφές με τον Ολυμπιακό

Απομένουν ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες και η νυν ομάδα του προπονητή Ιγκόρ Κοκόσκοφ σύντομα θα ανακοινώσει το «αναίμακτο διαζύγιο» με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ. Αν όχι τη Δευτέρα, σίγουρα την Τρίτη (21/7). Ο παίκτης, μάλιστα, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ενώ έχει και βρει και σπίτι στα Νότια προάστια της Αττικής για να εγκατασταθεί μόνιμα. Μάλιστα, έχει στα χέρια του και πρόγραμμα προπόνησης από το γυμναστή της ομάδας του Πειραιά, Ανδρέα Γκατζούλη.

Αντιλαμβανόμαστε πως το φίλαθλο αναγνωστικό κοινό... κουράστηκε από την υπόθεση, η οποία εξελίχθηκε σε σίριαλ, αλλά ήταν απαραίτητο να υπάρξουν λεπτοί χειρισμοί, γιατί η υπόθεση δεν ήταν απλή. Δεν ήταν ελεύθερος ο αθλητής ούτε τελικά υπήρχε «παραθυράκι» με μπάι άουτ στο συμβόλαιό του. Ήταν καθαρά στο χέρι του συλλόγου το αν θα κρατούσε τον παίκτη η Φενέρμπαχτσε. Όπως όμως τόνιζε όλες αυτές τις μέρες η πλευρά του Κώστα Σλούκα, «με το διαζύγιο θα βγούμε κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Και εσείς θα γλιτώσετε τα 2.000.000 ευρώ από το μπάτζετ σας, αφού θέλετε να το μειώσετε, και ο παίκτης θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του».

Έπαιξε ρόλο η επιθυμία του

Ολυμπιακός: Τα κέρδη της μεταγραφής Σλούκα

Έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του Κώστα Σλούκα να γυρίσει στην Ελλάδα, στη χώρα του, επικαλούμενος και προσωπικούς λόγους. Σας το τονίζουμε αυτό, γιατί αν ήταν να τον αφήσουν ελεύθερο για να συνεχίσει στη Ρεάλ, στην Μπαρτσελόνα, στην ΤΣΣΚΑ, αίσθησή μας είναι πως οι Τούρκοι θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά το θέμα.

Ο 30χρονος γκαρντ, όμως, τους ξεκαθάρισε πως ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, τόσο για οικογενειακούς λόγους όσο και για αγωνιστικούς, καθώς θα ήθελε να παίξει ξανά μπάσκετ στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε, από αυτά που μαθαίνουμε, δεν είναι αχάριστοι. Έχουν σε εκτίμηση τον άνθρωπο και τον μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα, αναγνωρίζουν την προσφορά του στην ομάδα, τον σεβάστηκαν και δεν θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του. Προφανώς κάτι έδωσαν, κάτι θα πάρουν από την υπόθεση (προφανώς και γλίτωσαν από το μπάτζετ τους 2.000.000 ευρώ ετησίως, συν από τα χρωστούμενα), αλλά η αλήθεια είναι πως είχαν το τιμόνι στα χέρια τους για να πάνε το θέμα όπου ήθελαν! Θα μπορούσαν ακόμη και να ζητήσουν λεφτά από την επόμενη ομάδα του...

Η κατάλληλη συγκυρία…

Μάνατζερ Σλούκα για συμφωνία με Ολυμπιακό: «Δεν διαπραγματεύεται με καμία ομάδα»

Όλα φέτος πήγαν καλά για Ολυμπιακό και Σλούκα, σε αντίθεση με το 2019. Αυτή τη φορά ευνόησαν όλες οι συγκυρίες για να επιστρέψει ο αριστερόχειρας σουτέρ στο μεγάλο λιμάνι. Προσέξτε: πέρσι ήταν ελεύθερος, ήταν περισσότερο εύκολη υπόθεση το να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε. Γιατί ο παίκτης ήταν προβληματισμένος με την οικονομική αστάθεια στην πειραϊκή ΚΑΕ, ήταν αρκετά συγκρατημένος με το να συνεργαστεί με τον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ (δεν είχε ακούσει και τα καλύτερα, δεν έβλεπε και την ομάδα να αποδίδει ιδιαίτερα καλά), ενώ είχε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα ήταν ανταγωνιστική η ομάδα του Πειραιά.

Φέτος, όμως, άλλαξαν αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ενήμερος για το γεγονός πως η ΚΑΕ έχει επιστρέψει στην κανονικότητα όσον αφορά τις υποχρεώσεις της. Παράλληλα, δεν υπάρχει Ντέιβιντ Μπλατ στη θέση του προπονητή, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ένας προπονητής με τον οποίο ο 30χρονος γκαρντ είχε καταπληκτική συνεργασία στο μεγάλο λιμάνι. Του έχει μεγάλη εκτίμηση, όπως και ο έμπειρος κόουτς τον εμπιστεύεται με... κλειστά μάτια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μπαρτζώκας ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στον Σλούκα περισσότερο ενεργό ρόλο στη διετία (2012-2014) που συνεργάστηκαν στον Πειραιά, πάντα μίλαγε με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τον χαρακτήρα του αθλητή και αυτό ο παίκτης δεν το έχει ξεχάσει. Ξέρει πως τώρα στην ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, παίζοντας μπάσκετ υπό τις οδηγίες ενός ανθρώπου που θαυμάζει, εκτιμά και επίσης εμπιστεύεται.

Σλούκας και Ολυμπιακός: Το «εις το επανιδείν» γίνεται πράξη

Όλοι βοήθησαν γι’ αυτή την επιστροφή!

Σλούκας για Σπανούλη: «Τώρα το όνομα σου θα μείνει αιώνια στην EuroLeague» (pic)

Για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή (κάτι που είναι θέμα χρόνου να γίνει) έπαιξαν ρόλο αρκετοί άνθρωποι. Προφανώς και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι έκαναν τη δική τους οικονομική υπέρβαση, και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς λόγω πανδημίας (τους πιστώνεται το συγκεκριμένο μεταγραφικό «μπαμ» που θα κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη), αλλά βοήθησαν και άλλοι. Κατ’ αρχάς, οι παλιοί συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Σπανούλης, οι οποίοι του έκαναν το απαραίτητο... ψηστήρι εδώ και μήνες!

Ήθελε και ο Κώστας Σλούκας να παίξει και πάλι μπάσκετ δίπλα στα φιλαράκια του.
Επίσης, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος μίλησε στο μυαλό, αλλά και στην καρδιά του παίκτη. Και ο μάνατζέρ του, όμως, Παναγιώτης Καπάζογλου, ο οποίος χειρίστηκε με λεπτομέρεια και διακριτικότητα το ζήτημα, ώστε ο Κώστας Σλούκας να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Υπομονή και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για την αποχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη και την επιστροφή του στον Πειραιά.

Η ζωή του Σλούκα στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ