Ολυμπιακός: Τι γίνεται με Σλούκα

Η πλευρά του Κώστα Σλούκα είναι σε συζητήσεις με τη Φενέρμπαχτσε. Υπάρχει καλό κλίμα. Χρειάζεται υπομονή η υπόθεση. Παίζει ρόλο και το επικοινωνιακό για τους Τούρκους. 

Ολυμπιακός: Τι γίνεται με Σλούκα

Ο ατζέντης του Κώστα Σλούκα, Παναγιώτης Καπάζογλου, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα της Φενέρμπαχτσε για την αποδέσμευση του Έλληνα γκαρντ. Η τουρκική ομάδα άφησε αρκετά εύκολα τον Λουίτζι Ντατόμε για να μετακομίσει στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του αριστερόχειρα σουτέρ. Υπάρχει όμως η άποψη ότι με τις σωστές κινήσεις και τα κατάλληλα επιχειρήματα θα έρθει το επιθυμητό «αναίμακτο διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών ώστε ο αθλητής να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Η μεταξύ τους συμφωνία άλλωστε είναι δεδομένη.

Έχουν δεχτεί μεγάλη πίεση και οι άνθρωποι της Φενέρ. Υπάρχει αρκετός κόσμος (Τύπος, φίλαθλοι) που τους κριτικάρει για την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για τη μεγάλη μείωση (45%) που έρχεται στο μπάτζετ, για τους πρωτοκλασάτους παίκτες που αποχωρούν και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να παρουσιάσουν εικόνα διάλυσης. Παίζει ρόλο και το επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν μπορούν μέσα σε δέκα μέρες να έχουν τερματίσει τη συνεργασία τους με τους Ομπράντοβιτς - Ντατόμε - Σλούκα... Βέβαια, η τελευταία τους κίνηση ήταν εντυπωσιακή, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον πετυχημένο Σέρβο προπονητή Ιγκόρ Κοκόσκοφ, δείχνοντας πως υπάρχει παλμός στην ομάδα τους. Κάτι πήραν λοιπόν, κάτι μπορούν τώρα να αφήσουν...

Φενέρμπαχτσε: Ο Κοκόσκοφ στη θέση του Ομπράντοβιτς!

Όσον αφορά την πλευρά του Κώστα Σλούκα, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προκαλέσει με τις κινήσεις της, ούτε και να πιέσει καταστάσεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει, γιατί αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φέρει αρνητικές εξελίξεις. Ο παίκτης θέλει να δείξει σεβασμό σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε. Ο Έλληνας γκαρντ βέβαια έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτεί μείωση αποδοχών, έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του και δηλώνει πρόθυμος ακόμη και να χαρίσει ορισμένα από τα χρωστούμενα για να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Παράλληλα, με την αποχώρησή του, η Φενέρμπαχτσε θα γλιτώσει από την παρουσία του και 2.000.000 ευρώ από το μπάτζετ της, κάτι που προφανώς και την ενδιαφέρει. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει πολλά και απλώς περιμένει. Έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια και ουσιαστικά έχει διαμορφώσει και την περιφερειακή του γραμμή (Τζένκινς, Χάρισον), με δεδομένο πως θα επιστρέψει ο Έλληνας γκαρντ. Όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου η Φενέρμπαχτσε να τον αποδεσμεύσει. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο.

Ορισμένοι θα πουν βέβαια «και αν μία στο εκατομμύριο οι Τούρκοι τον κρατήσουν, τι θα κάνει η ομάδα;». Θα στραφεί σε άλλον παίκτη! Προφανώς και οι Πειραιώτες δεν μπορούν να περιμένουν για... πάντα, είναι γεγονός πως έχουν πάρει ένα μικρό ρίσκο αναμονής, αλλά εδώ υπάρχει λογική, καθώς όλα συνηγορούν στο ότι ο αθλητής θα πάρει την ελευθερία του από τους Τούρκους. Επίσης, πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ξένο μπασκετμπολίστα αλλά με έναν πρωτοκλασάτο Έλληνα γκαρντ, με ένδοξο παρελθόν στην ομάδα. Υπομονή λοιπόν... Το σημαντικό είναι πως υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ Σλούκα και Φενέρμπαχτσε.

Σλούκας και Ολυμπιακός: Το «εις το επανιδείν» γίνεται πράξη

Σλούκας για Ομπράντοβιτς: «Ήσουν ο καλύτερος δάσκαλος που θα μπορούσα να έχω»

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τους γκαρντ