Φουρνιέ για τις απουσίες των NBAers: «Με ενόχλησε - Δεν αντιλαμβάνονται πόσο ωφέλιμο είναι»

O Eβάν Φουρνιέ αγωνίζεται χρόνια στο ΝΒΑ, αλλά δεν δίστασε να κατακρίνει τους NBAers οι οποίοι αποφάσισαν να μην δώσουν το "παρών" στο Mundobasket της Κίνας. 

Φουρνιέ για τις απουσίες των NBAers: «Με ενόχλησε - Δεν αντιλαμβάνονται πόσο ωφέλιμο είναι»

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Γαλλίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Mundobasket της Κίνας. Ένας παίκτης που αγωνίζεται την τελευταία πενταετία στο ΝΒΑ με τους Μάτζικ, αλλά το γεγονός δεν τον έκανε να μην αναφερθεί με προβληματισμό για τις απουσίες των συναδέλφων που λαμβάνουν μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ, σχολίασε τα εξής για την πορεία της Γαλλίας: «Νιώθω ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Θα θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην Αργεντινή για ολόκληρη την ζωή μου. Αυτό είναι ένα μάθημα, τόσο για την καριέρα μου όσο και για εμένα ως προσωπικότητα. Ήρθαμε εδώ για το χρυσό μετάλλιο, όχι για το χάλκινο ή για να κερδίσουμε την Team USA».

Για τις απουσίες αρκετών NBAers, σχολίασε: «Με ενόχλησε το ζήτημα με τις απουσίες. Για να είμαι ειλικρινής, όταν κοιτάς τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Κάιρι Ίρβινγκ, όλοι αυτοί οι παίκτες ήρθαν ήδη εδώ και νίκησαν, οπότε είναι εντάξει. Αλλά για φίλους μου όπως ο Τομπάιας Χάρις σκέφτηκα ότι είναι μία σπουδαία ευκαιρία για αυτόν ώστε να δει κάτι διαφορετικό για να διαγωνιστεί.

Νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται πόσο ωφέλιμο είναι για την καριέρα τους. Είναι σπουδαίο τουρνουά, σπουδαίο μπάσκετ με τεράστια ένταση. Γνωρίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε στο παιχνίδι μας, αλλά αυτός είναι ένας καλύτερος τρόπος. Αυτό είναι που θέλεις αν είσαι ανταγωνιστικός. Οι καριέρες μας διαρκούν 10-12 χρόνια. Θέλεις να κερδίσεις τα πάντα στο διάστημα αυτό»