Τζόρντι Φερνάντεθ: «Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο άγγελός μου»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Καναδά μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο 

Τζόρντι Φερνάντεθ: «Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο άγγελός μου»

Δηλώσεις μετά τον θρίαμβο επί των ΗΠΑ στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ο προπονητής του Καναδά, Τζόρντι Φερνάντεθ, πλέκοντας το εγκώμιο των παικτών του, κάνοντας ειδική αναφορά στην απίθανη εμφάνιση του Μπρουκς και μιλώντας για τις δυσκολίες που ξεπέρασε η ομάδα του για να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!

«Είμαι περήφανος για τον Ντίλον Μπρουκς. Δεν έπαιξε απλά άμυνα, είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έπαιξε και στην επίθεση, δείτε τους αριθμούς του. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό. Η εμφάνισή του ήταν απίθανη. Πρέπει βέβαια να μάθουμε το box-out. Είναι καλύτερο να μαθαίνεις από τις νίκες.

Και οι 12 παίκτες δούλεψαν από την πρώτη ημέρα, έγιναν όλοι καλύτεροι και έχτισαν την ταυτότητά μας. Δεν ήμασταν τέλειοι, όμως δείξαμε ποιοι είμαστε. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, τον οργανισμό, τη χώρα που με εμπιστεύθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους, τη γυναίκα μου, είναι δύσκολο να βρίσκεσαι τόσο καιρό μακριά από την οικογένειά σου. Ευχαριστώ και τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον ξέρετε όλοι. Είναι ο άγγελός μου, είναι πάντα εκεί για εμένα και τον ευχαριστώ.

Το μετάλλιο σημαίνει πολλά για τα παιδιά, για τον οργανισμό, για τη χώρα, για τους προπονητές, για όλους. Δεν ξέρεις τι σημαίνει, μέχρι να το καταφέρεις. Περνάς πολλά αυτό το διάστημα, με ήττες, με συναισθήματα. Όλες αυτές οι σχέσεις που δημιουργήσαμε θα μείνουν για πάντα. Αγαπώ αυτά τα παιδιά, θα τα έπαιρνα και τα 12 στις ομάδες μου από τώρα μέχρι το τέλος της καριέρας τους γιατί ήμουν μαζί τους για εβδομάδες και ξέρω καλά ποιοι είναι. Αυτό έχει σημασία για εμάς, για την ομάδα μας για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να έρθουν, θα αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα»
.