Σαν να μην έγινε ποτέ….

Η Εθνική ομάδα έπαιξε όσο μπορούσε, έχασε από τους φουριόζους Αμερικάνους και πλέον θέλει να ΧΑΚΑρει τους Νεοζηλανδούς για να συνεχίσει την πορεία της στους «16» του Mundobasket 2023

Σαν να μην έγινε ποτέ….

Πριν από κάθε παιχνίδι τους οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας χορεύουν τη Χάκα, έναν πολεμικό χορό με τον οποίο αποδίδουν τιμές στον αντίπαλό τους.

Οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας ξέρουν… άλλους χορούς και είναι αποφασισμένοι να μπουν στο παρκέ την Τετάρτη (30/8) και να πάρουν απλά την πρόκριση στους «16» του Mundobasket 2023.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον για τη «γαλανόλευκη» που είναι υποχρεωμένη να παίξει από νωρίς «τελικούς» προκειμένου να προχωρήσει πιο μακριά στη διοργάνωση και να μην αναγκαστεί να παίζει αγώνες κατάταξης ακόμα δεν έβγαλε τα ρούχα από τις βαλίτσες.

Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ είχε έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή και όσο μπορούσαν οι παίκτες της Εθνικής μας προσπάθησαν να δυσκολέψουν την αντίπαλό τους.

Το κατάφεραν για 12’ όσο δηλαδή είχαν καταφέρει να κρατούν δεμένο το χειρόφρενο των νεόκοπων αστέρων του ΝΒΑ. Όταν εκείνοι άρχισαν να… πυροβολούν από την περιφέρεια, να παίρνουν τα ριμπάουντ και να φεύγουν στον αιφνιδιασμό όλα είχαν τελειώσει.

Ο Δημήτρης Ιτούδης άρχισε να κάνει διαχείριση των δυνάμεων και των ρόλων, αλλά κυρίως να δοκιμάζει διάφορα σχήματα έχοντας ως αναφορά το πλάνο δράσης των Νεοζηλανδών.

Την Τετάρτη (30/8) δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, διότι σε άλλη περίπτωση η προσπάθεια θα είναι τελείως αποτυχημένη.
Η ομάδα από την Ωκεανία είναι πολύ σκληρή, όπως είπε κι ο Δημήτρη Ιτούδης «ακόμα και τα σκριν που κάνουν είναι πάρα πολύ δυνατά». Συνεπώς θα πρέπει οι Έλληνες διεθνείς να αντιπαρατάξουν δύναμη στη δύναμη διότι το ματς θα είναι «πόλεμος».

Το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να του στερεί τη συμμετοχή. Χρειάζονται παίκτες σαν τον Θανάση, διότι οι «πόλεμοι» συνήθως κερδίζονται κυρίως από τύπους που βουτάνε στη φωτιά με αυταπάρνηση, πάθος και εγωϊσμό…