Παπανικολάου για τις πυρκαγιές: «Να κάνουμε κάτι για να μην βλέπουμε μανάδες να κλαίνε»

Ο Κώστας Παπανικολάου στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

Παπανικολάου για τις πυρκαγιές: «Να κάνουμε κάτι για να μην βλέπουμε μανάδες να κλαίνε»

Ο αρχηγός της Εθνικής είπε: «Τι μπορούμε να πούμε ούτως ώστε να παρέχουμε υποστήριξη στους ανθρώπους που μπαίνουν στις φωτιές για να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες.

Αυτό που είναι ανησυχητικό και με ενοχλεί βαθιά, είναι το πόσο ωμό έχει γίνει αυτό κάθε καλοκαίρι. Η ωμότητα αυτού του πράγματος είναι αυτό που με ανησυχεί.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι, όλοι μας να κάνουμε κάτι για να μη βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους γιατί έπεσε το καναντέρ, γιατί έχασαν τα σπίτια τους, παιδιά να ξεσπιτώνονται πριν πατήσουν στα πόδια τους. Στα λόγια είμαστε πάντα όλοι καλοί, να βρούμε τον τρόπο για να κάνουμε και πράξεις».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Κώστας Παπανικολάου: «Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε συνεπείς σε αυτά τα μεγάλα ραντεβού. Τώρα έχουμε μια ομάδα με αρκετά νέα στελέχη, αλλά όλοι έχουν δείξει τη νοοτροπία τους. Θα πρέπει όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας».


«Όταν είσαι ανταγωνιστικός, δεν μπορείς να μιλήσεις για το τι θα σε ικανοποιεί πριν αρχίσεις την προσπάθειά σου. Εμείς θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας, όπως και οι Έλληνες που θα μας παρακολουθούν. Ξέρουμε πως είναι απλώς ένα σπορ, αλλά εδώ έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κερδίσεις κάποια παιχνίδια και να πιστέψεις πως σκαρφάλωσες στο βουνό. Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, με το μυαλό στη θέση του και να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είτε παίζουμε με την Ιορδανία, τις ΗΠΑ ή τη Νέα Ζηλανδία. Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας, ξεκινώντας με το ματς του Σαββάτου».

«Θα πρέπει να παρέχουμε στήριξη στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν ζωές και το βιός μιας ολόκληρης ζωής. Δυστυχώς με ενοχλεί όλο αυτό που το έχουμε συνηθίσει, η ωμότητα αυτής της κατάστασης. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, οι αρμόδιοι φορείς να δράσουν, ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους επειδή έπεσε ένα αεροπλάνο ή γιαγιάδες να ξεσπιτώνονται. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις. Η πρόληψη είναι αναγκαία».

«Δεν μπορώ να πω ότι η αυτοπεποίθησή μας επηρεάστηκε από τα αποτελέσματα στα φιλικά. Ξέραμε τι θέλαμε μέσα από αυτά τα φιλικά. Είχαμε συγκεκριμένους στόχους, μικρούς στόχους, μέσα από αυτά τα φιλικά που χρησιμοποιήσαμε για να γίνουμε καλύτεροι κρατώντας τα θετικά στοιχεία και πετώντας τα άσχημα. Δεν είμαστε στο 100%, δεν θα μπορούσαμε με είκοσι προπονήσεις, αλλά θεωρώ πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και η προσπάθειά μας θα είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι».

«Σε μια ομαδική προσπάθεια πρέπει να σέβεσαι τους τριγύρω σου. Η μεγαλύτερη ευλογία για αυτή την ομάδα θα είναι να είναι διαφορετικός ο πρωταγωνιστής σε κάθε ομάδα. Δεν είμαστε η ομάδα που έχει τον έναν σταρ που θα βάζει με συνέπεια 20 πόντους και θα ξεκολλά την ομάδα όταν κολλάει. Θα πρέπει να δουλεύουμε ως καλοδουλεμένη μηχανή και να εκμεταλλευόμαστε την παραμικρή λεπτομέρεια προς όφελός μας».

«Στόχος είναι να κοιτάς πόσο μπορείς να ανοίξεις την πόρτα και να δεις τον ουρανό. Δεν σημαίνει ότι αν φτάσαμε κάπου είσαι ευχαριστημένος με αυτό ή αν δεν φτάσουμε είμαστε για… αποκεφαλισμό όλοι. Θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια που θα δώσει νόημα στη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι εδώ πέρα».

«Είμαι πολύ τυχερός που ζω σε αυτή την εποχή και έχω καθημερινή επικοινωνία με την οικογένειά μου. Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά για μένα η Εθνική ομάδα είναι όντως τιμή και δεν το λέω για να το πω. Όταν ο άνθρωπός σου στηρίζει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, μπορείς να μπεις πιο εύκολα σε αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αφήνεις τη σύζυγό σου στο μαιευτήριο, αλλά είχα προετοιμαστεί πνευματικά. Όλοι εδώ στην ομάδα με βοήθησαν πολύ και ψυχολογικά, με τα λόγια τους, τα δώρα, τις εκπλήξεις τους. Αυτό σε βοηθά να δώσεις τη μάχη όπως πρέπει, σωστά. Αν θέλει η μοίρα να κάνει μια εξαίρεση και να έχω μια επιτυχία όπως ο Σπανούλης κάθε φορά που γινόταν πατέρας, θα το δεχτώ με μεγάλη χαρά».

«Υπάρχει τόσο μεγάλη ομοψυχία σε αυτή την ομάδα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Σίγουρα θα υπάρξουν και οι εντάσεις, αλλά υπάρχει αίσθημα αλληλοβοήθειας, να δώσεις στον άλλο μια συμβουλή. Κι αυτό το έχουν όλα τα παιδιά. Υπάρχουν στιγμές που και ο Θανάσης και ο Ιωάννης θα πιάσει κάποιον να του πει κάτι. Το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να δέχεται τη συμβουλή και να καταλαβαίνει πως είναι για το καλό της ομάδας, χωρίς να το παίρνει ως προσβολή».