Τσάντσαρ: «Η μοίρα διακόπτει το ντεμπούτο μου στο Mundobasket, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός»

Ο Βλάτκο Τσάντσαρ στέλνει μήνυμα μετά τον τραυματισμό του: «Θα είμαι ο πιο δυνατός υποστηρικτής της Σλοβενίας».

Τσάντσαρ: «Η μοίρα διακόπτει το ντεμπούτο μου στο Mundobasket, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός»

Κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Παρασκευής με την Ελλάδα στην Αθήνα, ο φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς, Βλάτκο Τσάντσαρ υπέστη τραυματισμό που διέλυσε τις ελπίδες του για το Mundobasket 2023.

Έπειτα από ένα δυνατό κάρφωμα, προσγειώθηκε άτσαλα στο αριστερό του πόδι, ζητώντας τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας λόγω πόνου στο γόνατο. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που ακολούθησε το Σάββατο έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL) στο αριστερό του γόνατο.

Η Σλοβενική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι τα σχέδια για χειρουργική επέμβαση και αποκατάσταση συντονίζονται επί του παρόντος με τον σύλλογό του.

Εν τω μεταξύ, ο Τσάντσαρ μετέφερε ένα ειλικρινές μήνυμα μέσω των καναλιών της ομοσπονδίας.

«Ενώ περίμενα με ανυπομονησία το ντεμπούτο μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η μοίρα, δυστυχώς, μπήκε στη μέση των σχεδίων μου», δήλωσε ο Τσάντσαρ. «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, αλλά οι τραυματισμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος και πρέπει να κοιτάξω μπροστά με αισιοδοξία. Διατηρώ την πεποίθηση ότι θα επιστρέψω στο γήπεδο ακόμη πιο δυνατός. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συμπαίκτες μου και στο επιτελείο της εθνικής ομάδας για την αμέριστη υποστήριξή τους αυτές τις ημέρες.

Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στην εθνική ομάδα, καθώς συνεχίζει την προετοιμασία της σε θετικό κλίμα και κατευθύνεται αποφασιστικά προς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν και θα τους στηρίζω από απόσταση, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι ο πιο δυνατός υποστηρικτής τους».

Ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεκσάντερ Σέκουλιτς, αναγνώρισε τις προκλήσεις που δημιουργεί ο τραυματισμός του Τσάντσαρ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ένας άλλος επιθετικός, ο Έντο Μούριτς, ήταν ήδη απών.

«Η ατυχία φαίνεται ότι μας ακολούθησε μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά την απουσία του Έντο Μούριτς, ο Βλάτο Τσάντσαρ αντιμετωπίζει τώρα έναν παρόμοιο τραυματισμό», δήλωσε. «Και οι δύο παίκτες είναι κομβικοί για την εθνική ομάδα και η απουσία τους στην κρίσιμη θέση του πάουερ φόργουορντ θα δημιουργήσει αναμφίβολα προκλήσεις. Αν και πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα.

Η εστίασή μας θα πρέπει να είναι στη διατήρηση μιας θετικής προοπτικής και στην ακόμα πιο στενή μας ένωση. Είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στην αγωνιστική μας στρατηγική, καθώς θα αναζητούμε λύσεις στο γήπεδο», υπογράμμισε ο Σέκουλιτς. «Έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και θα σηκώσουμε τα μανίκια. Ευχόμαστε στον Βλάτκο ταχεία ανάρρωση».