Εθνική Ανδρών: Στη Ρίγα οι αγώνες με Βοσνία Ερζεγοβίνη και Λετονία

Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το EuroBasket 2022 και οι δύο αγώνες με  Βοσνία Ερζεγοβίνη (20/2) και Λετονία (22/2) είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Εθνική Ανδρών: Στη Ρίγα οι αγώνες με Βοσνία Ερζεγοβίνη και Λετονία

Η εθνική ανδρών εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στην τελική φάση του EuroBasket 2022 ήδη από την περασμένη Κυριακή (29/11), όταν επικράτησε με 78-84 της Βουλγαρίας, στη «φούσκα» του Σεράγεβο, στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών με ρεκόρ 3-1, σε 4 αγώνες.

Πλέον, οι δύο αγώνες της με Βοσνία/Ερζεγοβίνη (20/2) και Λετονία (22/2), του τρίτου «παραθύρου» έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έμαθαν πως οι δύο τελευταίοι αγώνες τους, πριν το Ευρωμπάσκετ 2022 (Τσεχία, Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία) θα λάβουν χώρα στη Ρίγα της Λετονίας.

Εκεί αποφάσισε η FIBA να διεξαχθούν οι αγώνες του 8ου ομίλου στον οποίο μετέχει η «γαλανόλευκη». Από τον όμιλο της Ελλάδας, την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022 έχει εξασφαλίσει και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Οι Βουλγαρία και Λετονία διεκδικούν δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2020, το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο από τον συγκεκριμένο όμιλο.