Γιώργος Πρίντεζης: Ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Η ανανέωση της συνεργασίας του Γιώργου Πρίντεζη με τον Ολυμπιακό δείχνει το δέσιμο και τις σχέσεις αλληλοσεβασμού που υπάρχουν ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτη.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Η ανακοίνωση της παραμονής του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό για ακόμα έναν χρόνο χαροποίησε ιδιαίτερα τους φίλους της ομάδας, καθώς ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς παίκτες στην Ιστορία του συλλόγου. Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για τέταρτη φορά δείχνει τις σχέσεις αλληλοσεβασμού και εκτίμησης που υπάρχουν ανάμεσα σε διοίκηση και παίκτη, ενώ παράλληλα δίνει και ένα μήνυμα πως πάσα κατεύθυνση πως οι Πειραιώτες ξεκινούν μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χτίζουν μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στην EuroLeague της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Κώστα Σλούκα να επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι, έπειτα από την αποχώρησή του για τη Φενέρμπαχτσε.

Η παραμονή του Πρίντεζη, ωστόσο, δεν αποτελεί μία απλή ανανέωση της συνεργασίας και αυτό γιατί ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα να ξεχωρίσει για την ανιδιοτελή αγάπη του προς τον πειραϊκό σύλλογο. Η επιστροφή του από τη Μάλαγα στον Ολυμπιακό το 2011 σηματοδότησε και τη μεγάλη του μπασκετική αναγέννηση, καθώς μέχρι και σήμερα αποτελεί το καλύτερο «4άρι» της Ευρώπης και όχι άδικα, μια και όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται ανελλιπώς στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές τον τίτλο της EuroLeague, είναι φυσιολογικό το όνομά του να βρίσκεται στα ραντάρ των ξένων ομάδων. Ο ίδιος, ωστόσο, ποτέ του δεν έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς», έχοντας πάντα προτεραιότητα το καλό της ομάδας.

Παρά τις καλύτερες οικονομικές προτάσεις που είχε από το εξωτερικό, εκείνος προτίμησε να μη φύγει από την ομάδα της καρδιάς του και να συνεχίσει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό ζώντας για τα καλά το παιδικό του όνειρο. Το όνομα του Πρίντεζη δεν είναι μόνο συνδεδεμένο με το νικητήριο καλάθι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 και το buzzer beater απέναντι στην Μπαρτσελόνα που έστειλε τον Ολυμπιακό στο final four. Το όνομα του Πρίντεζη είναι εξίσου συνδεδεμένο με την αγνή αγάπη ενός αθλητή για την ομάδα που τον ανέδειξε και τον αγκάλιασε αποτελώντας τη δεύτερή του οικογένεια. Σε μία εποχή όπου τα πάντα γύρω από τον αθλητισμό έχουν να κάνουν με τα χρήματα, είναι σπάνιο φαινόμενο να βρει κάποιος έναν αθλητή που θα είναι πιστός σε μία ομάδα από την αρχή έως το τέλος της καριέρας του. Ειδικά στον χώρο του μπάσκετ, που τα συμβόλαια σε σχέση με εκείνα του ποδοσφαίρου είναι αρκετά χαμηλά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, αποτελεί την εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα και είναι έτοιμος για ακόμα μία χρονιά να πατήσει το παρκέ με τα χρώματα του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από τα χείλη των φίλων της ομάδας. Η αφοσίωσή του σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του θα τον συνοδεύουν πάντα στην αξιοθαύμαστη καριέρα του, η οποία πρέπει να αποτελεί οδηγό και για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα δάκρυα συγκίνησης που έτρεξαν από τα μάτια του μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» το 2017.