Νικάκης: «Είναι εκνευρισμένος τελευταία ο Βασιλακόπουλος, με έβρισε στο τηλέφωνο»

Για το επεισόδιο με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΟΚ και τις προσεχείς εκλογές της ομοσπονδίας μιλάει ο Κώστας Νικάκης σε συνέντευξή του.

Νικάκης: «Είναι εκνευρισμένος τελευταία ο Βασιλακόπουλος, με έβρισε στο τηλέφωνο»

Ο Κώστας Νικάκης αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Live Sport».

«Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ο μπασκετικός μου πατέρας. Ήρθε όμως η στιγμή να γίνει πατριός. Δεν θα καταφερθώ ποτέ εναντίον του Βασιλακόπουλου, ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν πει. Είμαι στο συμβούλιο από το 1999, στις εθνικές ομάδες από το 1996, στην ΕΣΚΑΒΔΕ από το 1982, μια ολόκληρη ζωή», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ο πρόεδρος τελευταία έχει έναν εκνευρισμό. Ίσως λόγω του υφυπουργού, κυρίου Αυγενάκη, ίσως λόγω άλλων περιστατικών και προσπαθεί να τα βάλει με τους συνεργάτες του. Μετά το πέρας των εκλογών στην ΕΣΚΑΒΔΕ (σ.σ. έγιναν την περασμένη Κυριακή, με τον κ. Νικάκη να συγκεντρώνει 44 ψήφους σε ισάριθμους ψηφίσαντες) με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να φωνάζει επειδή βρισκόμουν σε συνάντηση με τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Ευθύμη Ρεντζιά μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου, όπου ακούγαμε τις απόψεις τους. Άρχισε να μου φωνάζει “γιατί μιλάς με αυτούς” και μετά με έβριζε. Την επόμενη μέρα πήρε έξαλλος άλλους συμβούλους της ΕΟΚ, όπως τον Κουτραφούρη και άλλους, συνέχισε να με βρίζει και έλεγε ψέματα ότι τον έβρισα. Κάτι που δεν θα έκανα και ούτε θα κάνω ποτέ. Και μετά μου έστειλε μήνυμα “μην τολμήσεις και έρθεις Θεσσαλονίκη”, όπου υπάρχει μια συνάντηση της ομοσπονδίας. Δεν πρόκειται να πάω φυσικά».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της ομοσπονδίας, απάντησε: «Πιστεύω πως ναι, αφού αντέχω ακόμη από δυνάμεις και έχω διάθεση. Με ποιους θα κατέβω υποψήφιος θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες».

Τέλος, αν «θυσιάστηκαν» για τον πρόεδρο όσοι ανέφερε στην ανακοίνωσή του, σχολίασε: «Ο Μίλτος (σ.σ. Λαζαρίδης) ήταν από τους πιο αξιόλογους παράγοντες που πέρασαν από την ΕΟΚ. Τον Παταβούκα ο πρόεδρος τον προόριζε για διάδοχό του. Έτσι του είπε όταν του ζήτησε να ασχοληθεί. Όμως υπάρχει μια αρχή για τον πρόεδρο. Δεν μπορεί τη διαρχία. Όταν αυτοί που ανέφερα όπως και ο κύριος Μελετίου της ΕΣΚΑΣΕ ή ο Θεοδωρόπουλος ανέβασαν τις μετοχές τους, έπρεπε να “φαγωθούν”. Όπως και έγινε. Ο πρόεδρος τράβηξε το χαλάκι από κάτω τους».