Σαν σήμερα: Η τρίποντη «βόμβα» του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (vid)

Σαν σήμερα, στους τελικούς του 2016, ο Βασίλης Σπανούλης σφράγισε το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό με το ιστορικό του τρίποντο στην εκπνοή μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Σαν σήμερα: Η τρίποντη «βόμβα» του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (vid)

Οι τελικοί του 2016 στην Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ήταν κατά γενική ομολογία οι πιο δραματικοί των τελευταίων ετών. Με τις δύο ομάδες να κάνουν συνεχόμενα μπρέικ και τα παιχνίδια να κρίνονται στην... κόψη του ξυραφιού.

Στον τέταρτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τη σειρά να είναι στο 2-1 για τους Πειραιώτες. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο.

Στα 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 81-79, η μπάλα πήγε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήγε σε «ένας εναντίον ενός» απέναντι στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Λαρισαίος γκαρντ, γεμάτος αυτοπεποίθηση, «πυροβόλησε» από την περιφέρεια ευστοχώντας στην εκπνοή σε ένα «καυτό» τρίποντο μέσα στο ΟΑΚΑ, το οποίο έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα του Πειραιά για δεύτερη σερί σεζόν. Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε.