Περιστέρι: «Να μπουν αυστηροί κανόνες- Δεν αντέχει 16 ομάδες η Basket league»

Ο Γενικός Διευθυντής του Περιστερίου Γιώργος Πανταζόπουλος τόνισε πως θα γεφυρωθεί το χάσμα με τους παίκτες για τους μισθούς. Αντιτίθεται στις 16 ομάδες στην basket league

Περιστέρι: «Να μπουν αυστηροί κανόνες- Δεν αντέχει 16 ομάδες η Basket league»

Ευκαιρία για να μπει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, καθώς θα έρθουν δύσκολοι οικονομικά καιροί, αλλά και κατά των 16 ομάδων στην Basket league, είναι η θέση του Περιστερίου την οποία εκδήλωσε μέσω του Γενικού Διευθυντή του Περιστερίου, Γιώργου Πανταζόπουλου.

Αναλυτικά ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου:

- Το πρωτάθλημα με ομόφωνη απόφαση της Λίγκας οδηγήθηκε σε διακοπή. Τώρα έχετε μπροστά σας το κομμάτι της διαπραγμάτευσης για τα συμβόλαια των αθλητών.

«Η θέση η δική μας μετά την πανδημία του κορονοϊού είναι ότι ορθώς διακόπηκε το πρωτάθλημα, όπως συνέβη και με όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διότι, μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που βιώνει όλος ο πλανήτης. Γι’ αυτό και λέω ότι καλό είναι να κοιτάξουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο και όχι τον βραχυπρόθεσμο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να είμαστε εμείς πάλι εκείνοι που θα εκκινήσουμε το πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, για να μην πω και οι επόμενες! Γι' αυτό και το μπάσκετ θεωρώ ότι μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση έχει την ευκαιρία να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικό και αξιόλογο, φτάνει να βάλει πιο αυστηρούς κανόνες».

ΕΣΑΚΕ: Χάσμα μεταξύ ιδιοκτητών και παικτών για τους μισθούς

- Αφήνετε να εννοηθεί πως υπάρχει μια απόσταση στο θέμα της αποζημίωσης των αθλητών. Ισχύει;

«Δεν θα υπάρξει απόσταση, θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική στο τέλος, επειδή οι παίκτες και οι ομάδες θα συνεχίσουν να συμπορεύονται. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο τρόπος για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για την χρονιά που τελείωσε για να μπούμε στη συνέχεια σε συζητήσεις για τη νέα χρονιά που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

- Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ;

«Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού θα χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία. Αναπόφευκτα και το μπάσκετ. Στο οικονομικό κομμάτι του σχεδιασμού θα υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούν οι ομάδες να γνωρίζουν τους προϋπολογισμούς που θα έχουν τη νέα χρονιά και αυτό έχει να κάνει με τα έσοδα. Γι' αυτό πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα να φτιαχτεί ένα πλαίσιο με όσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να μπουν πιο αυστηροί κανόνες».

ΠΣΑΚ: «Ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας»

- Το σενάριο των 16 ομάδων τη νέα σεζόν σας βρίσκει σύμφωνους;

«Προσωπική μου γνώμη είναι πώς όχι. Δεν αντέχει το ελληνικό μπάσκετ 16 ομάδες στην EKO Basket League, πιστεύω ότι δεν πρέπει καν να συζητηθεί τέτοιο θέμα. Θα φύγω όμως από τον αριθμό των ομάδων και θα επαναλάβω με έμφαση την άποψη μου. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούν οι ομάδες σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη. Κι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Γιατί πίσω από τις ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες, άνθρωποι που βάζουν αρκετά χρήματα και θα πιεστούν. Πρέπει να αντέξουμε αυτή την κρίση και να δημιουργήσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Το ξαναλέω, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και αριθμούς ομάδων, το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει θα είναι πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα, που οι κανόνες θα τηρούνται και θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα».

Τσάπας: «Μιλάτε για 16 ομάδες για να βολευτούν όλοι και το μπάσκετ είναι θετικό σε κορονοϊό»