ΠΣΑΚ: «Ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας»

Οι αρχηγοί των ομάδων της Α1 είχαν τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του ΠΣΑΚ. Ενημερώθηκαν πως αγνοήθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ!

ΠΣΑΚ: «Ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας»

Τηλεδιάσκεψη είχαν επί δύο ώρες οι αρχηγοί των ομάδων της Α1 με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, κατά την οποία συζήτησαν φυσικά ότι αποφασίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ οριστική διακοπή δίχως να τους απευθύνει κανείς τον λόγο, το θέμα των μισθών, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για το αίτημα που είχαν απευθύνει στον ΕΣΑΚΕ για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και το οποίο απορρίφθηκε.

Γλυνιαδάκης για διακοπή πρωταθλήματος: «Τους παίκτες δεν τους ρώτησε κανείς»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αναφέρει:

«Η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 συνεκλήθη σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας επί δίωρο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν στους αθλητές καλαθοσφαίρισης αλλά και γενικότερης φύσεως θέματα που αφορούν στο μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Επίσημη η οριστική διακοπή από τον ΕΣΑΚΕ - Αποφασίζει ο Αυγενάκης

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΑΕΚ, ο γραμματέας Βασίλης Ξανθόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης, ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς και οι Ίαν Βουγιούκας (ΠΑΟ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Ηρακλής), Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα), Σπύρος Μούρτος (Ήφαιστος), Μιχάλης Περράκης (Λαύριο), Σταύρος Τουτζιαράκης (Κολοσσός), Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος), Ανδρέας Χριστοδούλου (Ρέθυμνο) και Μάριος Μπατής (Ιωνικός).

Διακοπή Basket league: Οι προπονητές στο πλευρό των παικτών

Οι αρχηγοί των ομάδων, αφού ενημερώθηκαν μία ακόμη φορά για τις ενέργειες του Συνδέσμου όλες αυτές τις ημέρες και φυσικά τα νομικά ζητήματα, εξέφρασαν τις προσωπικές τους απορίες και των συμπαικτών τους.

Επίσης, τους γνωστοποιήθηκε ότι ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημά μας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουμε για το μέλλον. Μια πρόταση την οποία έθεσαν και στην τηλεδιάσκεψη οι αρχηγοί.

Προκαλεί απορία το γεγονός πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προτείνει τη διακοπή, προεξοφλώντας το μέλλον της χώρας, όσον αφορά την πορεία του ιού.

Εντύπωση μας κάνει ακόμη πως γίνεται να μας εμφανίζουν ότι έχουμε συμφωνήσει στην πρόταση της διακοπής, όπως και στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας!

Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση με τον κορονοϊό (και) για την ψυχική ηρεμία όλων κι έπειτα να τα βάλουμε όλα κάτω και να συζητήσουμε με όλους τους φορείς, τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ».