Διακοπή Basket league: Οι προπονητές στο πλευρό των παικτών

Μετά τον ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος της Basket League

Διακοπή Basket league: Οι προπονητές στο πλευρό των παικτών

Αντίθετοι με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League είναι –μετά τους παίκτες- και οι προπονητές. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) με ανακοίνωσή του, εξέφρασε την αντίθεσή του στο να διακοπεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα της Basket League.

Όπως και ο ΠΣΑΚ, το όργανο των παικτών, έτσι και ο ΣΕΠΚ, το αντίστοιχο των προπονητών ζητούν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και ας τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ, αναφέρει:

«Ο ΣΕΠΚ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την απόφαση των ομάδων της Basket League αναφορικά με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν οι αγώνες, αυτό όμως δεν απαγορεύει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Γλυνιαδάκης για διακοπή πρωταθλήματος: «Τους παίκτες δεν τους ρώτησε κανείς»

Είναι ξεκάθαρο πως η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελούν προτεραιότητα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος ακόμη και το καλοκαίρι».

Επίσημη η οριστική διακοπή από τον ΕΣΑΚΕ - Αποφασίζει ο Αυγενάκης

Θυμίζουμε πως, μετά την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ για οριστική διακοπή της Α1, η κατάσταση περνά στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός θα πρέπει να ρυθμίσει νομοθετικά το πλαίσιο ώστε να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για να διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω «ανωτέρας βίας».