Γαλατσόπουλος: «Είναι πρόωρο να λένε πως θα διακοπεί το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μιλώντας σε ραδιόφωνο τόνισε πως δεν θα παρθούν βιαστικές αναφορικά με το πρωτάθλημα της Basket League.

Γαλατσόπουλος: «Είναι πρόωρο να λένε πως θα διακοπεί το πρωτάθλημα»

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μιλώντας σε ραδιόφωνο τόνισε πως δεν θα παρθούν βιαστικές αναφορικά με το πρωτάθλημα της Basket League.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε στον «Alpha 98.9»: «Προσευχόμαστε να είναι όλος ο κόσμος καλά. Βιώνουμε μια μεγάλη στιγμή σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να πειθαρχήσουμε και να ακολουθούμε όλες τις των ειδικών για να μην θρηνήσουμε και άλλους. Προέχουν άλλα πράγματα.

Βιώνουμε μια πανδημία. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. πήραμε μια απόφαση να διακόψουμε το πρωτάθλημα ως τις 30 Μαρτίου και ανάλογα με τις εξελίξεις το βλέπουμε. Μιλάμε με ιδιοκτήτες ομάδων, FIBA και υφυπουργείο αθλητισμού. Είναι πρόωρο να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε κάθε μέρα και επικοινωνούμε με όλους τους φορείς και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Πρώτο μας μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Κοιτάξτε το χειρότερο σενάριο είναι να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές».

Τέλος, στάθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. «Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς. Δεν πρέπει να βιαστούμε και να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις. Θα πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το θέμα μιας απόφασης έχει αντίκτυπο σε πολλά κομμάτια. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα ξεπεράσουμε αυτό το παγκόσμιο γεγονός».