Στο... παρά πέντε: Aυτός είναι ο νέος χορηγός του ΕΣΑΚΕ

Λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχοντας βρεθεί σε αδιέξοδο, ο ΕΣΑΚΕ κατόρθωσε να βρει μεγάλο χορηγό στο πρωτάθλημα, ο οποίος έχει συνεργασία και με την ΕΟΚ. 

Στο... παρά πέντε: Aυτός είναι ο νέος χορηγός του ΕΣΑΚΕ

Ύστερα από την φυγή του μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος, μετά και την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League, ο ΕΣΑΚΕ είχε βρεθεί σε αδιέξοδο. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να βάλει και αγγελία (!) για να βρεθεί εταιρεία ώστε να ενισχύσει την διοργάνωση, της οποίας το προϊόν έχει πλέον υποτιμηθεί.

Τελικά, όμως, έστω και στο... παρά πέντε, λίγες μέρες πριν το τζάμπολ του πρωταθλήματος της Α1, ο ΕΣΑΚΕ κατόρθωσε να βρει χρηματοδότη. Μεγάλος χορηγός της Basket League θα είναι η ΕΚΟ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασία και με την (ΕΟΚ) Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (19/9) συνεδρίαση του εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο μετά την σχετική πρόταση, να προχωρήσει σε συζητήσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, με την εταιρεία ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την ανάληψη της Κεντρικής Χορηγίας της Basket League.

«Η πρόταση για την Κεντρική Χορηγία από μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έχει χαρακτήρα στρατηγικής συνεργασίας σε «βάθος» χρόνου», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γαλατσόπουλος και εξήγησε: «Δίνει έμφαση στην ανάταση της εικόνας του Πρωταθλήματος.

Βασίζεται σε διαχρονικές αρχές που μας φέρνουν πιο κοντά στα παιδιά, τις οικογένειες, και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Δίνει σημασία στις υποδομές των γηπέδων μας, διασφαλίζει τις προσπάθειες μας για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Μας φέρνει πιο κοντά σε σύγχρονους τρόπους προβολής σε συνεργασία με τους τηλεοπτικούς παρόχους.

Αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του μπάσκετ και του Πρωταθλήματος, κάτι που απαιτούν οι υγιείς φίλαθλοι και το σύγχρονο επιχειρείν, οι αιμοδότες χορηγοί μας».

«Ο ΕΣΑΚΕ άντεξε και θα είναι και φέτος και του χρόνου εδώ δυνατός και ενωμένος για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις», επισήμανε ο κ. Γαλατσόπουλος και τόνισε: «Το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ διατηρήθηκε. Η υπογεγραμμένη σύμβαση για την επόμενη σεζόν θα τηρηθεί. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανανέωση δύο χορηγικών συμφωνιών με την «Υδρόγειο Ασφαλιστική» και την «Avance».

Επίσης, αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί το site του ΕΣΑΚΕ και τα Social Media για την καλύτερη προβολή και ανάδειξη της Basket League, την προσέγγιση των πιο νέων σε ηλικία και την διεύρυνση του κοινού του Πρωταθλήματος.

Στη σημερινή (19/9) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, επιπροσθέτως:

* Εγκρίθηκε η Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και η Οικονομική Εγκύκλιος.

* Εγκρίθηκε η συμφωνία με την «METLIFE» για την ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών.

* Ανανεώθηκε η συνεργασία με την «Galanis Sports Data» για τη στατιστική κάλυψη του Πρωταθλήματος 2019-20.

* Εγκρίθηκε η συγκρότηση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου».