Basket League: Μικρές αγγελίες, ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος αναγκάζεται να βάλει αγγελία προκειμένου να προσελκύσει χορηγούς

Basket League: Μικρές αγγελίες, ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, περίπου 45 μέρες πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ κι ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για τα ρόστερ των ομάδων που θα στελεχώσουν τη λίγκα ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο βασικός χορηγός του πρωταθλήματος!

Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά ο ΕΣΑΚΕ έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να διαφημιστούν στα γήπεδα των ομάδων που θα συμμετέχουν και στις φανέλες τους. Τρομερά πράγματα! Κάποτε το μπάσκετ αποτελούσε εθνικό προϊόν μας. Καμάρι των Ελλήνων. «Επίσημη αγαπημένη» ήταν η εθνική μας ομάδα που μας χάριζε επιτυχίες.

Κι αντί να χτίσουμε πάνω σε αυτές, βλέπουμε να γίνεται πράξη το «κάθε χρόνο και χειρότερα». Στον ΕΣΑΚΕ ακόμα δεν έχουν βρει ούτε την 14η ομάδα που θα συμπληρώσει το… ρόστερ του νέου πρωταθλήματος και βάζουν αγγελία προκειμένου να προσελκύσουν χορηγούς.

Δεν πάει πολύς καιρός από τις περίφημες συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ, τότε που κάποιοι κραύγαζαν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού. Κι όμως, οι εξελίξεις τους διαψεύδουν κατηγορηματικά αφού οι εταιρείες που έβαζαν τα χρήματά τους στη λίγκα πηδούν μια – μια από το καράβι δημιουργώντας κι άλλα προβλήματα στην Μπάσκετ Λιγκ.

Η στοιχηματική εταιρεία που πέρυσι αποτελούσε τον βασικό χορηγό ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ από τις αρχές Ιουλίου ότι δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Η Cosmote απέσυρε επίσης τη χορηγία της η οποία δεν αφορούσε τα τηλεοπτικά αλλά τις διαφημίσεις σε φανέλες και γήπεδα, ενώ ακόμα και η ΕΡΤ προτίθεται να κάνει μείωση στα τηλεοπτικά της που θα αγγίζει το 50%. Αυτές οι εξελίξεις σίγουρα δε δικαιώνουν όσους έλεγαν ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο υγιές και περισσότερο ανταγωνιστικό.

Η απουσία του Ολυμπιακού έχει ρίξει κατακόρυφα το ενδιαφέρον και πλέον οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι που δεν έκαναν όσα έπρεπε για να προστατέψουν το προϊόν τους, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αυτοί λοιπόν που μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες εμφανίζονταν απόλυτα σίγουροι για την επιτυχία που θα έχει το νέο πρωτάθλημα, πλέον τρέχουν και δε φτάνουν για να μπορέσει απλά να ξεκινήσει… Μην ξεχνάτε ότι όπως σας γράψαμε και παραπάνω, εκτός από χορηγία ο ΕΣΑΚΕ ψάχνει και μια ομάδα προκειμένου αυτές να γίνουν 14 και να μπορεί να έχει η Ελλάδα πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ένα πρωτάθλημα απαξιωμένο, στο οποίο ομάδες αγοράζουν ΑΦΜ και το οποίο για να ολοκληρωθεί πέρυσι έγιναν πράγματα και θαύματα, με τους συλλόγους που το απαρτίζουν να κάνουν μέχρι και ψηφοφορία για το αν θα πέσει ή θα παραμείνει στην κατηγορία το Λαύριο, μια ομάδα η οποία ουσιαστικά «στήθηκε» την τελευταία αγωνιστική από τις… μαγκιές του Παναθηναϊκού που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με την Κύμη σώζοντάς τελικά αυτήν κι ενώ είχε κερδίσει στο γήπεδό την παραμονή της, τελικά την έχασε στα χαρτιά, όμως τελικά την ξανακέρδισε εκεί αφού αγόρασε το ΑΦΜ της Κύμης... Μπερδευτήκατε λίγο ε;

Στον ΕΣΑΚΕ να δείτε πως έχουν μπερδευτεί! Από το 13-1 στις ψήφους για άμεσες αλλαγές στη λίγκα έφτασαν στο 0 χορηγοί για το πρωτάθλημα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα στο ελληνικό μπάσκετ. Βάζουν μικρές αγγελίες για να αποφύγουν τα τεράστια προβλήματα τους. Όμως απ’ ότι φαίνεται και να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι τα χρήματα που θα προσφέρουν θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχε εξασφαλίσει η λίγκα στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός που παρουσιάζεται από πολλούς ως το «μαύρο πρόβατο», έχει διατηρήσει όλους του τους χορηγούς κι ας αγωνιστεί με θυγατρική ομάδα τη νέα σεζόν στην Α2.

Αυτό θα πει «έγκλημα και τιμωρία»…