Ολυμπιακός: Με τους χορηγούς στο πλευρό του!

Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α1 στη νέα σεζόν, αλλά όλοι οι χορηγοί ξεκαθάρισαν πως θα σταθούν στο πλευρό του στην ερχόμενη σεζόν. 

Ολυμπιακός: Με τους χορηγούς στο πλευρό του!

Ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε και μέσω της ανακοίνωσης του πως στη νέα σεζόν θα επικεντρωθεί στην Ευρωλίγκα, γυρνώντας ουσιαστικά την… πλάτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρώτη ομάδα (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ) θα αγωνίζεται αποκλειστικά στην Ευρώπη, έχοντας σας κέρδος το γεγονός πως θα είναι περισσότερο φρέσκια και ξεκούραση κατά την διάρκεια της σεζόν. Ας μην ξεχνάμε πως πλέον οι ομάδες στην Ευρωλίγκα έγιναν 18 και οι αγωνιστές θα είναι 34.

Στην Α2 θα λάβει μέρος με μία νεανική και αναπτυξιακή ομάδα, βασιζόμενη σε παίκτες που έρχονται από τη Νέων και την Εφήβων. Με παιδιά όπως τους Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Νίκο Αρσενόπουλο, Ιωσήφ Κολοβέρο, Ηλία Μωραϊτη, Παναγιώτη Οικονόμου, Ανδρέα Τσουμάνη, Θωμά Ζευγαρά, αλλά και με τους υπόλοιπους αθλητές που έχουν διαπρέψει με τις μικρές ομάδες των «ερυθρολεύκων». Από εκεί και πέρα έχει ενδιαφέρον το νομικό πλαίσιο, δηλαδή το διαφορετικό όνομα που έχουν πρόθεση να αγωνιστούν στη χαμηλότερη κατηγορία οι Πειραιώτες, όπως ενημέρωσαν και μέσω της ανακοίνωσης τους. Πως θα ονομάζεται δηλαδή η ομάδα; Ολυμπιακός Β; Κόκκινη θύελλα; Eίναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ για έδρα οι «ερυθρόλευκοι» θα χρησιμοποιήσουν το βοηθητικό γήπεδο στο ΣΕΦ. Η συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα της Α2, θα έχει περισσότερο τυπικό, παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιζόταν πουθενά (στις εγχώριες διοργανώσεις) θα υπήρχαν σημαντικές κυρώσεις και προβλήματα.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βλέπουν και αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας, αλλά και στην Ομοσπονδία, παρά τις σοβαρές και σημαντικές καταγγελίες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν σε ΕΟΚ/ΚΕΔ. Τι και αν έγιναν συναντήσεις με τους ανθρώπους τόσο της προηγούμενης όσο και της νέας πολιτικής ηγεσίας; Τι και αν έγιναν ραντεβού με αρκετούς φορείς του μπάσκετ; Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο όλο στερέωμα. Ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του δεν έθιξε καν τα επίμαχα ζητήματα, ενώ όλες οι ομάδες είχαν παραδεχτεί πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον χώρο της διαιτησίας. Οι Πειραιώτες έκαναν ξεκάθαρες προτάσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά όλες οι σκέψεις τους πέρασαν στα… ψιλά. Και ξαφνικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος δεν σήκωνε ούτε τα τηλέφωνα στον Γιώργο Βασιλειάδη ώστε να έχουν συνάντηση για να μην γίνει το… μοιραίο, αποφάσισε να βγει δημόσια και να δηλώσει πως «πρέπει να μείνει ο Ολυμπιακός στην Α1». Τώρα, όμως, είναι αργά και οι Πειραιώτες ούτε καν ασχολούνται με το… πανηγύρι της Basket League.

Eύλογα, όμως, κάποιος θα αναρωτηθεί αν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει οικονομικά τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τονίσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των χορηγών της ομάδας του Πειραιά, στέκεται στο πλευρό της. Ο κάθε ένας από αυτούς, ενημέρωσε την ΚΑΕ πως η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί κανονικά, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράσταση τους. Υπενθυμίζεται πως πέρσι οι Αγγελόπουλοι ήρθαν σε πενταετή συμφωνία με την στοιχηματική εταιρεία bwin (ο μεγάλος χορηγός που βρίσκεται στη φανέλα), η οποία θα τους αποφέρει έσοδα άνω των 11.000.000 ευρώ σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, δίπλα τους θα συνεχίσει να βρίσκεται η ΝΙΚΕ, η FMS, η Τράπεζα Πειραιώς, η Κόκα-Κόλα, η μπύρα Έζα, η Sustenium, η Marine Tours, η Fluo, η Voltron, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Μία πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς από αυτό τον «πόλεμο» με την ηγεσία του ελληνικού μπάσκετ, ο Ολυμπιακός βγαίνει οικονομικά (σχεδόν) ανεπηρέαστος, αλλά και ισχυρός.

Το μόνο «πάγωμα» θα υπάρξει με την Cosmote, η οποία είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να τα έχει για το πρωτάθλημα της Α2, καθώς εκεί έχει την κεντρική διαχείριση η ΕΟΚ.

Mία ΕΟΚ, βέβαια, και κυρίως ένας ΕΣΑΚΕ, οι οποίοι πλέον νιώθουν γερά τις αναταράξεις και τους κραδασμούς, από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Α1. Ήδη, ο μεγάλος κεντρικός σπόνσορας της Λίγκας, η στοιχηματική εταιρεία betshop, απέσυρε την χορηγία της, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Cosmote TV. Παράλληλα, η ΕΡΤ ρίχνει σχεδόν στα μισά λεφτά τα χρήματα που προτίθεται να δώσει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή που αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αδυνατώντας να υπογράψουν συμφωνίες με παίκτες και προπονητές. Καλό πρωτάθλημα λοιπόν!

Πάντως, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού αποκλειστικά και μόνο στην Ευρώπη. Να είστε σίγουροι πως στην Ευρωλίγκα… τρίβουν τα χέρια τους με την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς το όραμα τους είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη, κλειστή και υπερεθνική Λίγκα, στα πρότυπα του ΝΒΑ.