Τα κεράσια Βασιλακόπουλου, Αυγενάκη και ο... έρωτας με τον Ολυμπιακό

Η Α1 που θέλει τους «ερυθρόλευκους» και το ερώτημα αν ο Ολυμπιακός θέλει αυτή την Α1.

Τα κεράσια Βασιλακόπουλου, Αυγενάκη και ο... έρωτας με τον Ολυμπιακό

Οι συναντήσεις που πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχουν καθαρά θεσμικό χαρακτήρα. Είναι αυτές που πραγματοποίησαν όσοι βρέθηκαν στο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση και αυτές που θα πραγματοποιήσουν όσοι θα βρεθούν στο μέλλον. Συνήθως οι συζητητές αναλώνονται σε ευχολόγια, στα οποία άπαντες συμφωνούν.

Συνάντηση Βασιλακόπουλου - Αυγενάκη: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει στην Α1»

Η συνάντηση του Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είχε θεωρητικά άλλο χρώμα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο μπάσκετ. Όμως μιλάμε και πάλι για μια συνάντηση τυπικού χαρακτήρα, στην οποία εκφράστηκαν ξανά προθέσεις για το αυτονόητο και τίποτα περισσότερο. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θέλουν στην Α1 τον Ολυμπιακό. Τη σημασία της συγκεκριμένης τοποθέτησης δείχνει η σκέψη για το αντίθετο. Να έβγαινε δηλαδή ο Βασιλακόπουλος μετά τη συνάντηση και να έλεγε «εμείς δεν θέλουμε τον Ολυμπιακό». Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπήρχε, ως εκ τούτου περί προθέσεων ειπώθηκαν τα αυτονόητα. Μια επισήμανση για όλα αυτά είναι χρήσιμη. Δεν αρκεί να θέλει αυτή η Α1 τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται να θέλει και ο Ολυμπιακός αυτήν την Α1.

Τα επόμενα βήματα

Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε αν έχει ειπωθεί και κάτι για τα βήματα που μπορεί να γίνουν για να συμβεί αυτό που δείχνει η πρόθεση. Ενημέρωση ότι κάτι τέτοιο συζητήθηκε δεν προκύπτει από κάπου. Άρα κανένας δεν έχει πιάσει στη χθεσινή συνάντηση την… καυτή πατάτα. Μια πατάτα που καίει από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει ως θέση να αλλάξουν κάποια πράγματα για να επιστρέψει στην Α1. Αυτά που φέρεται να μη συζητά ο Βασιλακόπουλος. Εντέλει ο Ολυμπιακός θα ήθελε την αποχώρηση του 80χρονου, πλέον, προέδρου της ΕΟΚ.

Οι δηλώσεις των Αυγενάκη - Βασιλακόπουλου για Ολυμπιακό και μπάσκετ

Όσον αφορά τον υφυπουργό, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Βασιλακόπουλου, έδειξε την πρόθεση για μια νέα συνάντηση, περιμένοντας αυτοκριτική. Προσεκτικός ο υφυπουργός, δεν αποκάλυψε τίποτα για τις μελλοντικές κινήσεις, αφού είναι σαφές ότι αυτές είναι δύσκολο να γίνουν και ακόμα δυσκολότερο να είναι επιτυχημένες. Εκτός και αν στο θέμα του μπάσκετ υπάρξουν υποχωρήσεις στις αρχικές θέσεις και τοποθετήσεις όσων προκάλεσαν την κρίση στο άθλημα. Άλλωστε στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο μόνο πιθανό δεν δείχνει.

Ο Γιαννακόπουλος

Το θέμα αποκλείεται να μην απασχολήσει και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι μάλλον αδύνατο να σταθεί ως παρατηρητής στις εξελίξεις ή ξαφνικά να αλλάξει άποψη και να προσπαθήσει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1. Και αυτό κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Αυγενάκη, ο οποίος είναι δύσκολο έως αδύνατο να τα έχει με όλους καλά. Κάποιος θα πρέπει να δυσαρεστηθεί.

Γιαννακόπουλος προς Αυγενάκη: «Υπουργέ, ποια είναι η βρωμιά στο μπάσκετ;» (pic)

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι πρώτες ζημιές από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Α1 έρχονται σιγά σιγά στο προσκήνιο. Το προϊόν δεν έχει πια την αξία που είχε και οι πρώτοι που δεν αστειεύονται με τέτοια θέματα είναι οι χορηγοί. Ήδη περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ κάνει φτερά και έπεται συνέχεια. Ο Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο και αυτό είναι κάτι που τον τρομάζει.

Και ξαφνικά... έρωτας

Και κάπου εκεί προκύπτει ο έρωτας για τον Ολυμπιακό. Όχι κεραυνοβόλος, αλλά από αυτούς που σημαδεύονται από χωρισμούς και επανασυνδέσεις, που περισσότερο μοιάζει να ακολουθεί τη λογική τού «εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Το «μαζί δεν κάνουμε…» είναι κάτι που έχει δείξει και με το παραπάνω ο Βασιλακόπουλος. Όμως, όταν βλέπει τους χορηγούς να τους κουνάνε το μαντίλι, περνά στο άλλο επίπεδο, αυτό του «χώρια δεν μπορούμε». Είναι σαφές ότι πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό είναι φτηνό πρωτάθλημα. Ακόμα και αν κάποιοι προσπάθησαν να του δώσουν αίγλη «βγάζοντας» στην αρχή της περιόδου τα ντέρμπι ή καλύτερα κάποιους αγώνες που ονόμασαν ντέρμπι.

Αυγενάκης για Βασιλακόπουλο, Γιαννακόπουλο: «Τρεις όροι για όσους τυχόν δεν πρόσεξαν...»

Οι δηλώσεις μοιάζουν απλά με πολλά κεράσια και κάποιοι θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι. Εν προκειμένω οι φίλαθλοι, που παρακολουθούν τις εξελίξεις και αγωνιούν για το μέλλον.