Ο Μπλατ φτιάχνει τον δικό του -made in U.S.A- Ολυμπιακό

Η διοίκηση δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ντέιβιντ Μπλατ και εκείνος φτιάχνει τον δικό του Ολυμπιακό, ποντάροντας στους Αμερικανούς παίκτες.

Ο Μπλατ φτιάχνει τον δικό του -made in U.S.A- Ολυμπιακό

Μπορεί η περσινή σεζόν να χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη, αλλά η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" δεν έχει χάσει ίχνος εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπλατ. Μάλιστα, του έχει δοθεί η (σχεδόν απόλυτη) ελευθερία να κινηθεί όπως θέλει, φτιάχνοντας φέτος την ομάδα σύμφωνα με τα δικά του γούστα. Ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι... περισσότερο δικός του!

Ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Μπόγρη, ενημέρωσε την διοίκηση πως δεν υπολογίζει ενόψει της νέας σεζόν, τόσο τον Βαγγέλη Μάντζαρη, όσο και τον Δημήτρη Αγραβάνη, μη δείχνοντας... ευαισθησία στον ελληνικό κορμό της ομάδας. Η λογική του είναι απλή: όποιοι του κάνουν, συνεχίζουν. Όποιοι όχι, αποχωρούν. Δεν θα σκεφτεί πως είναι γηγενείς ή πως έχουν ένδοξο παρελθόν στην ομάδα. Η διοίκηση, δεν δείχνει να φέρνει και αντίρρηση. Βλέπετε, συμπληρώθηκαν τρεις σεζόν χωρίς τίτλο, οπότε οι «συναισθηματισμοί» με τους πρωταγωνιστές των τελευταίων Final Four έχουν αρχίσει να χάνονται.

Μπορεί του Ντέιβιντ Μπλατ να του έφυγαν όλοι οι ξένοι που επέλεξε πέρσι (Τίμα, Τουπάν, Γουίλιαμς-Γκος, ΛεΝτέι), αλλά ήδη έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση τους, επενδύοντας σε μία αγορά που γνωρίζει αρκετά καλά, εκείνη των Αμερικανών παικτών. Κάτι που το έκανε πράξη και στη Μακάμπι, στην οποία έδινε πάντα προτεραιότητα στους (καλούς) συμπατριώτες του παίκτες. Το 2014 κατέκτησε το τρόπαιο έχοντας για πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς Ρίχι Χίκμαν, Ταϊρίς Ράις, Ντέβιν Σμιθ, Nτέιβιντ Μπλούθενταλ, Άλεξ Τάιους, Σίλβεν Λάντεσμπεργκ, ενώ στο ρόστερ υπήρχε και ο τραυματίας Σον Τζέιμς. Ήδη στο μεγάλο λιμάνι έχουν έρθει οι Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, ενώ θέμα χρόνου είναι η συμφωνία με τον Γουέιντ Μπόλντγουιν. Αμερικανό ψάχνει και για την θέση του αθλητικού σέντερ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να φτιάξει ένα νέο σύνολο σχεδόν από την αρχή, δίνοντας βαρύτητα στην αθλητικότητα, στο σουτ, στην έφεση στην επίθεση και στο γρήγορο μπάσκετ. Το προσπάθησε και πέρσι, αλλά δεν το κατάφερε στον επιθυμητό βαθμό. Τώρα, όμως, δείχνει πως πάει να φτιάξει μία ομάδα που ταιριάζει περισσότερο στα "θέλω" του, δίχως συναισθηματισμούς και ισορροπίες με το ένδοξο πρόσφατο παρελθόν της ομάδας. Φέτος η ομάδα θα έχει περισσότερο την «σφραγίδα» του σε σχέση με πέρσι. Καλώς ή κακώς, αυτό θα φανεί στη πράξη.

Ο ρόλος του Βασίλη Σπανούλη θα είναι περιορισμένος σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι Μάντζαρης-Αγραβάνης βλέπουν την... πόρτα της εξόδου. Μένουν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, που θα αποτελέσει την τριάδα που θα έχει βασικό ρόλο, αποτελώντας, ουσιαστικά, τον συνδετικό κρίκο του «χθες» με το σήμερα.