Η Ζαλγκίρις, ο Λεντέι και η αναδιάρθρωση που δεν ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

Ο Ζακ Λεντέι είναι ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. 

Η Ζαλγκίρις, ο Λεντέι και η αναδιάρθρωση που δεν ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» που σχεδιάζουν ήδη τις μεταγραφικές τους κινήσεις θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου για το μέλλον του Αμερικάνου ο οποίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αρκεί ο Ολυμπιακός να το ενεργοποιήσει.

Ο Λεντέι την προηγούμενη σεζόν ήρθε στον Πειραιά προκειμένου να αποτελέσει τον παίκτη που θα δίνει «ανάσες» στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως όπως σας έχουμε γράψει στο ΦΩΣ η απόδοσή του προβλημάτισε τους ανθρώπους της ομάδας.

Μπορεί τα νούμερά του να ήταν αρκετά ικανοποιητικά για την πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα (9.5 πόντους, 2.4 ριμπ. και 0.4 μπλοκς μέσο όρο), ωστόσο οι αμυντικές του ικανότητες αποδείχθηκαν λίγο πιο... μέτριες από το αναμενόμενο. Μάλιστα ο Ζακ ήθελε συχνά την μπάλα, έπαιρνε αρκετές προσπάθειες στα παιχνίδια όμως δεν έδινε αρκετές πάσες στους συμπαίκτες του, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για ένα παίκτη που θέλει να παίρνει προσπάθειες και επιθυμεί να βελτιώνει τους αριθμούς του.

Ωστόσο αυτά δεν είναι ικανά για να τον κρατήσουν στο λιμάνι τη νέα σεζόν ως δεύτερο σέντερ ή ως δεύτερο πάουερ φόργουορντ. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη συμφωνήσει με τον Έβανς όμως οι υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμα αφού ο παίκτης περιμένει να δει αν θα ενδιαφερθεί για εκείνον κάποια ομάδα του NBA, ενώ δεδομένα θα αποκτήσει και αθλητικό ψηλό ο οποίος θα έρχεται πίσω από τον Μιλουτίνοφ. Άρα αυτόματα ο Λεντέι γίνεται τρίτη επιλογή και για τις δύο θέσεις.

Ποιο το μέλλον του στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ακόμα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να δει σε ποιες διοργανώσεις θα αγωνίζεται του χρόνου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορούν πολλά σενάρια περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος τα οποία εμπλέκουν μέσα τους «ερυθρόλευκους». Στον Πειραιά όμως δεν ασχολούνται με αυτά και δεν τους ενδιαφέρει να μείνουν στην κατηγορία μέσω μιας τέτοιας εξέλιξης. Άλλωστε, ο αγώνας που ξεκίνησαν φέτος προκειμένου να δουν αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα στην ΚΕΔ, την οποία επιτέλους θέλουν ανεξάρτητη και όχι υπό την σκέπη της ΕΟΚ, δεν θα είχε νόημα αν η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έψαχνε νομικά παράθυρα προκειμένου να αθετήσει τις εξαγγελίες της. Οι... κωλοτούμπες άλλωστε είναι για άλλους, όχι για τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά περιμένουν να δικαιωθούν από τις δικαστικές αποφάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα αγωνίζονται στην Μπάσκετ Λιγκ τη νέα σεζόν, οπότε όλα τα άλλα που γράφονται προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ που καταγράφουν τα γεγονότα με «πράσινα γυαλιά» και διαστρεβλώνουν σε μόνιμη βάση την πραγματικότητα.

Οπότε το μέλλον του Ζακ Λεντέι εξαρτάται και από αυτό. Αν ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν αγωνίζεται στην Α2 και την Ευρωλίγκα, τότε οι πιθανότητες να παραμείνει αυξάνονται, αφού στην Ευρώπη ο αριθμός των ξένων είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ζακ έχει πολλές πιθανότητες να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην Ζαλγκίρις που τον θέλει.

Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στις αρχές του Ιουλίου, όταν και το ΑΣΕΑΔ θα αποφανθεί για τις δύο εφέσεις του Ολυμπιακού. Μέχρι τότε, όλα όσα ακούγονται θα είναι απλά σενάρια...