Ώρα να... κουνήσει μαντήλι ο Ολυμπιακός - Πρωταθλητής στην κωλοτούμπα ο ΠΑΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η μοναδική ομάδα που θέλει πραγματικά τις αλλαγές που θα λειτουργήσουν ευεργετικά για το ελληνικό μπάσκετ και να κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους. 

Ώρα να... κουνήσει μαντήλι ο Ολυμπιακός - Πρωταθλητής στην κωλοτούμπα ο ΠΑΟ

Τόσες και τόσες συνεδριάσεις έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα στον ΕΣΑΚΕ και όλες τους είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: Να μας δείξουν ότι κανείς δε νοιάζεται πραγματικά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Οι ομάδες του πρωταθλήματος της Basket league συνεχώς δίνουν δίκιο στον Ολυμπιακό για τα παράπονα που έχει εκφράσει για τη διαιτησία, όμως όλες τους δείχνουν διάθεση να κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να τελειώσει ένα πρωτάθλημα το οποίο οι ίδιες χαρακτηρίζουν ως αναξιόπιστο.

Αλήθεια, πόσο αντιφατικό είναι όλο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό; Μέχρι και ο Παναθηναϊκός έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως κανείς δεν δείχνει διάθεση να το συζητήσει σοβαρά και να πάρει μέτρα.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να έρθουν ξένοι διαιτητές για τα ντέρμπι, κάτι στο οποίο βρήκε αντίθετους όλους τους άλλους συλλόγους. «Δεν προβλέπεται από το καταστατικό» είναι η απάντηση που παίρνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει πρώτα τους υπόλοιπους και μετά την ομάδα του Πειραιά.

Και εξηγούμαστε: Τον τελευταίο καιρό έχουν αναδειχθεί ένα σωρό προβλήματα που βασανίζουν το άθλημα. Φτάσαμε σε σημείο να γίνουμε μάρτυρες υποβιβασμού μιας ομάδας μόνο και μόνο για να κάνει ένας άνθρωπος το καπρίτσιο του. Το αποτέλεσμα; Οι υπόλοιπες ομάδες να ψηφίσουν αναδιάρθρωση προκειμένου να αποκαταστήσουν την αδικία.

Ο Παναθηναϊκός με τις πράξεις του έχει υποβαθμίσει όσο ποτέ άλλοτε το μπάσκετ. Οι «πράσινοι» δείχνουν ξεκάθαρα ότι λειτουργούν χωρίς κανένα δισταγμό και φρένο. Κάνουν δηλώσεις που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα και αντί να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους τεντώνουν ακόμα περισσότερο το σχοινί μόνο και μόνο για να φανεί προς τα έξω ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους.

Μάλιστα, οι πράξεις τους μας κάνουν και καχύποπτους ότι θέλουν να καρπωθούν εκείνοι ενδεχόμενο υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2. Γεγονός που φυσικά δεν στέκει σε καμία περίπτωση, αφού υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Πειραιά δείχνει απόλυτη συνέπεια στις δηλώσεις και τις πράξεις της, σε αντίθεση με τους «πράσινους» οι οποίοι έχουν καταντήσει συνώνυμο της αναξιοπιστίας. Η κωλοτούμπα βλέπετε πάει σύννεφο και στα όσα ακούμε πλέον θα πρέπει να πιστεύουμε τα αντίθετα:

«Δεν κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πρόεδροι του Ολυμπιακού» έλεγε η ΚΑΕ και ξαφνικά έστησε ολόκληρη την αγωνιστική προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για κυβίστηση που θα ζήλευε και η Κομανέτσι.

«Θα πάμε και εμείς στην Αδριατική» έλεγαν πριν ένα μήνα και πλέον λοιδορούν τον Ολυμπιακό επειδή θέλει να φύγει από το τοξικό ελληνικό πρωτάθλημα. Γενικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το θράσος της απέναντι πλευράς, όμως δεν είναι η ώρα να τα αναλύσουμε όλα.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να συμμετάσχει άλλο σε αυτή την φαρσοκωμωδία που έχει στηθεί γύρω από το «πτώμα» του ελληνικού μπάσκετ. Το μήνυμα που έχει σταλεί προς την πλευρά της ομάδας του Πειραιά, είναι ξεκάθαρο: «Δεν σας υπολογίζουμε, δεν σας θέλουμε». Νομίζω αυτό διατρανώθηκε με τον ορισμό των Αναστόπουλου και Μάνου στο πρώτο ματς «αιωνίων» στα φετινά πλέι οφς. Οπότε το μόνο που μπορούν να κάνουν οι διοικούντες είναι να περιμένουν να δουν την εξέλιξη των προσφυγών τους στο ΑΣΕΑΔ και από εκεί και πέρα να κινηθούν αναλόγως.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ ταλέντο στην ανακολουθία. Τα λόγια στον Πειραιά γίνονταν πάντα πράξεις και το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Ας αφήσει τους άλλους να καυχιούνται ότι είναι πρωταθλητές. Στο «τραυματισμένο» μπάσκετ, στην κωλοτούμπα και στο θράσος.

Όλα αυτά δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό. Οπότε θα είναι έγκλημα να κατέβει στο ΟΑΚΑ, αν και κάτι τέτοιο πλέον δεν προβλέπεται...