Οι δύο ενδοιασμοί του Σλούκα για να γυρίσει στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ, προτεραιότητα του είναι ο Ολυμπιακός, αλλά για να γυρίσει θέλει εγγυήσεις. Οι δύο ενδοιασμοί του.

Οι δύο ενδοιασμοί του Σλούκα για να γυρίσει στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Λογικό είναι όμως. Πραγματοποίησε μία καταπληκτική σεζόν, ηγήθηκε φέτος της Φενέρμπαχτσε οδηγώντας την έως και το Final Four, ενώ βραβεύτηκε και ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague (11.8 πόντοι, 58% δίποντα, 44.9% τρίποντα, 93.4% βολές, 4.8 ασίστ), πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

«O Ολυμπιακός μεγάλος αντίπαλος της Μπαρτσελόνα για Σλούκα»

Αυτή την στιγμή ξέρει πως έχει στα… χέρια του, προτάσεις από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα δείχνει πρόθυμη να του δώσει έως και 2.000.000 ευρώ ετησίως, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρακολουθεί την περίπτωση του, ενώ ενδιαφέρον έδειξε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, η Φενέρμπαχτσε, η οποία ενημερώθηκε από την πλευρά του παίκτη πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραμονής με νέο συμβόλαιο και όχι με το υπάρχον. Οι Τούρκοι κάνουν την δική τους προσπάθεια ώστε να τον κρατήσουν. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχει και η μεγάλη αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού, για να τον επαναφέρει στο δυναμικό του.

Αυτά θέλει ο Σλούκας για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Τι σκέφτεται αυτή την στιγμή ο παίκτης; Η… καρδιά του Κώστα Σλούκα για το μέλλον του, λέει Ολυμπιακός! Ο 29χρονος γκαρντ είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων», με τους Πειραιώτες να δείχνουν πρόθυμοι να κάνουν την δική τους υπέρβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο με τις αποδοχές του να φτάνουν και να ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ ετησίως.

Συναισθηματικά, προτεραιότητα του Κώστα Σλούκα είναι ο Ολυμπιακός. Τον γοητεύει η ιδέα να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, έχοντας στόχο να την επαναφέρει στην ελίτ της Ευρώπης - έχοντας και τον ρόλο του ηγέτη - ενώ επιθυμεί να ανταμώσει και πάλι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ με τους παλιούς φίλους και συμπαίκτες του. Ήδη, μάλιστα, οι... κολλητοί του, του έχουν ξεκινήσει το "ψηστήρι" ώστε να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι.

Για να επιστρέψει όμως στον Ολυμπιακό, ύστερα από τέσσερα πετυχημένα χρόνια παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Κώστας Σλούκας θέλει εγγυήσεις. Δύο είναι οι ενδοιασμοί του:

1) Θα είναι η ομάδα ανταγωνιστική, έχοντας βλέψεις για συμμετοχή στο Final Four; Είναι φιλόδοξος, έχει υψηλούς στόχους, αν θέλετε είναι και... καλομαθημένος με συνεχόμενες παρουσίες στην τελική φάση της EuroLeague και θέλει να επιστρέψει σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην Ευρώπη. Οι Πειραιώτες, πάντως, με την επισημοποίηση του ενδιαφέροντός τους τόσο προς εκείνον, όσο και προς τον Οθέλο Χάντερ, δείχνουν πως θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2) Θα υπάρξει ομαλότητα στις πληρωμές του; To οικονομικό δεν είναι η προτεραιότητα για τον Κώστα Σλούκα. Τι θέλουμε να πούμε για αυτό; Έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετές μέρες στο "ΦΩΣ" και στο fosonline.gr, πως ο 29χρονος διεθνής γκαρντ είναι πρόθυμος να επιστρέψει και με λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τα πολλά λεφτά που μπορεί να βρει στο εξωτερικό. Όμως, το θέμα των οφειλών στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο έκανε τον γύρο της Ευρώπης και προφανώς είναι κάτι που τον απασχολεί. Επιστρέφει στον Πειραιά και με μικρότερο κασέ από αυτό που μπορεί να βρει σε Βαρκελώνη, Μόσχα ή Κωνσταντινούπολη, αλλά θέλει σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει ασφάλεια στις απολαβές του.

Τον ρόλο του πρωταγωνιστή, του μπροστάρη, του ηγέτη της επόμενης μέρας του Ολυμπιακού, αντιλαμβάνεται πως θα τον έχει. Αν στον Πειραιά καταφέρουν να τον πείσουν και να του προσφέρουν εγγυήσεις, πως η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική, διαθέτοντας ποιότητα και υψηλούς στόχους, όπως και πως θα υπάρξει ομαλότητα στις πληρωμές, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα τον κάνουν δικό τους.