Αυτά θέλει ο Σλούκας για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να καλύψει τον Κώστα Σλούκα μπασκετικά, συναισθηματικά και οικονομικά (με αυτή ακριβώς τη σειρά), τότε θα επιστρέψει στον Πειραιά. Αυτά είναι τα «θέλω» του Έλληνα γκαρντ. 

Αυτά θέλει ο Σλούκας για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Θα πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Ο Έλληνας γκαρντ φέτος δεν μένει ελεύθερος. Άλλωστε, το 2017 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο (2+1) με την Φενέρμπαχτσε. Απλά, φέτος, υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσει ο παίκτης με την θέληση του, προσφέροντας ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ στη Φενέρ, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και η τουρκική ομάδα προς τον Έλληνα διεθνή, αν θελήσει να αποδεσμευτεί μαζί του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, βέβαια, ύστερα από την καταπληκτική φετινή σεζόν που έχει κάνει ο Κώστας Σλούκας στην Ευρωλίγκα (11.8 πόντοι, 58% δίποντα, 44.9% τρίποντα, 93.4% βολές, 4.8 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ), είναι λογικό η Φενέρ να θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της για τα επόμενα χρόνια. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, του έχει προσφέρει ένα νέο και θελκτικό συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο 29χρονος γκαρντ, ο οποίος φέτος βρέθηκε και στη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο τόσο της Ρεάλ, όσο και της Μπαρτσελόνα, ενώ φυσικά υπάρχει και το «ζεστό» ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες, πως ο Κώστας Σλούκας, ύστερα από τέσσερα γεμάτα χρόνια στο εξωτερικό, έχει στο μυαλό του την επιστροφή στην Ελλάδα. Διέπρεψε με την Φενέρμπαχτσε, έλαβε μέρος σε τέσσερα συνεχόμενα Φάιναλ Φορ, κατέκτησε το τρόπαιο το 2017, εξελίχθηκε και βελτιώθηκε σαν παίκτης, ανήκοντας πλέον στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε η απόφαση του το 2015 είναι εκ το αποτελέσματος πετυχημένη.

Οι πιθανότητες να υπογράψει ο Σλούκας στον Ολυμπιακό

Στο μυαλό του η επιστροφή στην Ελλάδα

Στο μυαλό του, όμως, υπάρχει η επιστροφή στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός ήταν και είναι η προτεραιότητα του. Γιατί είναι η ομάδα που τον ανέδειξε, γιατί έζησε επτά χρόνια στο μεγάλο λιμάνι, γιατί εκεί γνώρισε επιτυχίες, κατακτώντας τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί εκεί βρίσκονται οι φίλοι και πρώην συμπαίκτες του, γιατί έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο. Δεν είναι τυχαίο πως στην τότε ανακοίνωση του, στην οποία γνωστοποίησε πως αποχωρεί από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2015, είχε τονίσει «δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν». Όπως και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως απάντησε αρνητικά δύο φορές στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος; Γιατί δεν ήθελε να κλείσει ποτέ την «ερυθρόλευκη» πόρτα.

Υπήρξε «φλερτ» και το 2017 αλλά δεν προχώρησε

Μεταξύ Κώστα Σλούκα και Ολυμπιακού είχαν γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές και το καλοκαίρι του 2017. Η πλευρά του παίκτη, όμως, δεν είδε τότε ιδιαίτερα «ζεστούς» τους Πειραιώτες. Ο παίκτης ήθελε να επιστρέψει, αλλά οι… κακές γλώσσες λένε πως στο μεγάλο λιμάνι παρέμεναν ενοχλημένοι για τον τρόπο που αποχώρησε. Ο χρόνος, όμως, είναι ο καλύτερος γιατρός, ο όποιος θυμός έχει ξεθυμάνει και η λογική είναι αυτή που επικρατεί. Και τι αναφέρει; Πως ο Κώστας Σλούκας είναι ο ιδανικός διάδοχος του Βασίλη Σπανούλη, πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί της ομάδας για τα επόμενα χρόνια, αλλά και πως είναι κρίμα να χαθεί φέτος η ευκαιρία για τον επαναπατρισμό ενός «δικού τους παιδιού», πάνω στο οποίο επένδυσαν εύστοχα το καλοκαίρι του 2008.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο αριστερόχειρας σουτέρ είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι. Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ο Έλληνας διεθνής είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών, οι παλιοί φίλοι και συμπαίκτες του, του έχουν ξεκινήσει ήδη το… ψηστήρι, αλλά ο Κώστας Σλούκας θα πάρει την απόφαση του μόλις τελειώσει η σεζόν με την Φενέρμπαχτσε.

Αυτά θα ζητήσει ο Σλούκας

Τι θέλει ο Κώστας Σλούκας για να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι; Καταρχάς, προφανώς και καταλαβαίνει πως δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός (όπως και η κάθε ελληνική ομάδα) να προσφέρει τα πολλά χρήματα που μπορεί να δώσουν οι τουρκικές, οι ρωσικές, αλλά και οι ισπανικές ομάδες. Τα λεφτά δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητα του. Δείχνει να είναι πρόθυμος να γυρίσει, αρκεί να του κατατεθεί μία καλή προσφορά, η οποία να πλησιάζει τα υψηλά νούμερα που μπορεί να βρει στο εξωτερικό. Έρχεται και με λιγότερα, αλλά όχι με… πολύ λιγότερα, ενώ θα χρειαστεί και εγγυήσεις πως όλα θα κυλήσουν ομαλά στις απολαβές του.

Δεύτερον, θέλει να ξέρει πως θα έχει έναν ξεκάθαρο και πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο οι Πειραιώτες δείχνουν πρόθυμοι να του τον προσφέρουν. Είπαμε: τον βλέπουν ως τον επόμενο… Σπανούλη. Τρίτον, ο Έλληνας γκαρντ είναι φιλόδοξος, έχει υψηλούς στόχους και θέλει να ξέρει πως η ομάδα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν θα είναι ανταγωνιστική και ισχυρή, έχοντας στόχο την συμμετοχή στα Φάιναλ-Φορ.

Αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μπορέσουν να του τα προσφέρουν όλα αυτά, τότε θα τον κάνουν δικό τους. Αρκεί να τον καλύψουν μπασκετικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Με αυτή ακριβώς την σειρά!