Γαλατσόπουλος και ΕΣΑΚΕ: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατά του Ολυμπιακού

Το ΦΩΣ έχει το παρασκήνιο από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με τον Γαλατσόπουλο να βιάζεται για την επικύρωση της βαθμολογίας και να αποφεύγει την δυνατότητα για ξένους διαιτητές. Οι ατάκες των Αγγελόπουλων. 

Γαλατσόπουλος και ΕΣΑΚΕ: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατά του Ολυμπιακού

Υπάρχει έντονο παρασκήνιο από το πρόσφατο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/5) στο ΟΑΚΑ. Το "ΦΩΣ", έχει το ρεπορτάζ. Βλέπετε, υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έθεσε ξαφνικά το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας κι αφού πρώτα είχε συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ήταν ιδιαίτερα βιαστικός και δεν περίμενε καν να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας, της κεντρικής διαχείρισης και της βίας. Διότι για αυτά τα πράγματα ορίστηκε το ΔΣ της Λίγκας. Και το έθεσε ως θέμα χωρίς να υπάρχει καν στην πρόσκληση του Δ.Σ. Το βασικό του ζητούμενο ήταν να ξεκινήσουν τα playoffs άμεσα, να επανέλθει το πρωτάθλημα σε αγωνιστική δράση, αδιαφορώντας για τους νόμους και τις προτάσεις του Ολυμπιακού.

Ο βιαστικός Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λοιπόν, ανακοίνωσε ξαφνικά την έναρξη των playoffs και όπως ήταν λογικό ακολούθησε η «έκρηξη» από τον Ολυμπιακό. Είχαν άδικο; Πως θα γίνει αυτό χωρίς την επικύρωση της βαθμολογίας; Και όταν τοποθετήθηκε η Νομική Σύμβουλος κυρία Γονιδάκη που άλλαξε την απόφαση της σε λίγες μέρες στο 100%, είχαμε τη νέα «έκρηξη» του Γιώργου Αγγελόπουλου προς τα μέλη του Δ.Σ. και λίγα λεπτά πριν αποχωρήσει η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού.

«Σας λέμε για ξένους διαιτητές μας λέτε ότι δεν μπορούμε λόγω νόμων και κανονισμών, αλλά τώρα που εμείς θέλουμε τη νομιμότητα και έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ εσείς λέτε ότι δεν ισχύει. Δηλαδή θέλετε νομιμότητα αλά καρτ; Αυτό είναι πραξικόπημα», είπε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» και συνέχισε: «Μήπως θέλετε του χρόνου να καταργήσουμε και το ΑΣΕΑΔ όπως ακούστηκε πριν από κάποιον εδώ μέσα; Αποφασίστε τι θέλετε; Νομιμότητα όποτε σας συμφέρει;».

Δώστε βαρύτητα όμως και σε αυτή την λεπτομέρεια, για να καταλάβετε πόσο καλά ήταν οργανωμένο το σχέδιο. Λίγο πριν από τη συγκεκριμένη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, είχε παραδεχθεί ότι έστειλε έγγραφο στο ΑΣΕΑΔ για να βγάλει γρήγορα απόφαση χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια έγκριση από τις ομάδες στο προηγούμενο Δ.Σ. Και φυσικά αυτό το έγγραφο που έστειλε δεν το είχε μοιράσει ποτέ στις ομάδες ως όφειλε. Με πλήρη διαφάνεια λειτούργησε.

Όπως και όταν παραδέχθηκε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και είπε ότι είναι θετικός για 16 ομάδες, αλλά όταν στο προηγούμενο Δ.Σ. του είχε ζητήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος να μιλήσει με τον Βασιλακόπουλο για ξένους διαιτητές αυτός είπε ότι δεν νομιμοποιείται. Κι εδώ αλα κάρτ λειτούργησε.