Γαλατσόπουλος: «Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός» - Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ σχετικά με τον πιθανό υποβιβασμό των Πειραιωτών εφόσον δεν πάρουν μέρος στα επερχόμενα πλέι οφ.

Γαλατσόπουλος: «Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός» - Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, στην οποία συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες όλων των ομάδων. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε στα μέσα της συνεδρίασης και έκανε λόγο για πραξικόπημα, διότι γίνεται η επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ.

Εκτός αυτού ένα θέμα που υπάρχει έχει να κάνει για το τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός δεν κατέβει να παίξει στα πλέι οφ. Πρώτα απ’ όλα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος βγαίνοντας από την αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. ρωτήθηκε για πιο λόγο έγινε η επικύρωση της βαθμολογίας σήμερα και όχι στο προηγούμενο Δ.Σ.

«Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία η βαθμολογία δεν μπορούσε να επικυρωθεί, διότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κατέβει στο παιχνίδι με την Κύμη. Υπήρχαν οι 48 ώρες για να προσφύγει ο Παναθηναϊκός στο ΑΣΕΑΔ και αυτή η προθεσμία έληξε χθες το βράδυ και μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επικύρωση της βαθμολογίας. Αύριο δικάζεται η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν επηρεάσει την απόφαση για το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι θα γίνει αν δεν κατέβει να παίξε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ είπε: «Υπάρχουν οι κανονισμοί που προβλέπουν τι πρέπει να γίνει», είπε και σε νέα ερώτηση αν εννοεί τον υποβιβασμό απάντησε: «Είπα ότι υπάρχουν οι κανονισμοί».

Το γραφείο Τύπου του ΕΣΑΚΕ διαβάζει την ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ στην σημερινή συνεδρίαση:

* Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής αγωνιστικής περιόδου με συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19, και τον υποβιβασμό τεσσάρων (4) ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της Ειδικής Προκήρυξης και 32 του Κανονισμού Πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητας τους ή αποβολής τους όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.

* Επικύρωσε την βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των πλέι οφ το προσεχές Σάββατο.

* Συμφώνησε για την επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε την ομάδα εργασίας για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για την σεζόν 2019-20.

* Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία ύστερα από διαβούλευση με τον Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

* Επίσης, πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοικτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο Πρωτάθλημα.

* Συμφωνήθηκε, τέλος, η δημιουργία οδικού χάρτη μετά από συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτονται όλων των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου»