Προειδοποιεί ο Γαλατσόπουλος: «Όποιος δεν κατέβει στα playoffs, υποβιβάζεται»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης, τόνισε πως όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται. 

Προειδοποιεί ο Γαλατσόπουλος: «Όποιος δεν κατέβει στα playoffs, υποβιβάζεται»

Μετά το έκτακτο ΔΣ που έγινε την Πέμπτη (9/5) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος υπογράμμισε πως όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί στα playoffs, τότε θα υποβιβαστεί.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων ανέφερε πως την Τετάρτη (15/5) θα γίνει νέο διοικητικό συμβούλιο ιδιοκτητών για να ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του, τόνισε: «Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Τα playoffs θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».