Το ελληνικό μπάσκετ νοσεί και οι «γιατροί» του κάνουν μια τρύπα στο νερό!

Η χθεσινή (6/5) σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ δεν έκανε κανέναν μας σοφότερο σε ότι αφορά τα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και ειδικότερα της διαιτησίας. 

Το ελληνικό μπάσκετ νοσεί και οι «γιατροί» του κάνουν μια τρύπα στο νερό!

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων συμφώνησαν απλά ότι επιθυμούν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Άπαντες παραδέχτηκαν το πρόβλημα της διαιτησίας, όμως είπαν να το... παρακάμψουν και φέτος, να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα και από το καλοκαίρι να το συζητήσουν ξανά. Ακόμα και ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος το είπε ότι συμφωνεί πως υπάρχει θέμα.

Δεν ξέρουμε αν το εννοούσε ή το είπε για να το πει, όμως το σίγουρο είναι ότι όλοι στις δηλώσεις τους έθιξαν το θέμα της ελληνικής διαιτησίας. Μάλιστα, ο νομικός εκπρόσωπος του Προμηθέα επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού για την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής, η οποία ήταν παράνομη αφού διεξήχθη με δύο άτομα, επομένως η διαδικασία της πλειοψηφίας πήγε περίπατο.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα και δεν μας ενδιαφέρουν. Ας παρανόμησε κάποιος λιγάκι. Σιγά τώρα, η πρώτη φορά είναι; Αυτός ο ωχαδερφισμός όμως είναι που έχει καταντήσει το μπάσκετ της χώρας μας αναξιόπιστο προϊόν. Η λέξη που χρησιμοποιήθηκε από κάποιους χθες ήταν η ανυποληψία. Εκεί φτάσει το άθλημα με όλα αυτά που συμβαίνουν και μάλιστα σε αυτό συμβάλλουν και οι ίδιες οι ομάδες του πρωταθλήματος.

Δε γίνεται να παραδέχεσαι ότι η διαιτησία στην Ελλάδα έχει θέματα, δεν λειτουργεί σωστά αλλά από την άλλη να θες να ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα. Οκ, προφανώς και οι λόγοι των μικρότερων ομάδων που ακολουθούν αυτή την γραμμή είναι οικονομικοί, ωστόσο το να κρύβει κάποιος το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι δεν είναι λύση.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις λοιπόν, υποτίθεται ότι τίποτα δεν είναι στον αέρα. Ο Αναστόπουλος έχει πει ότι θα βρεθεί κανονικά στο ΣΕΦ προκειμένου να σφυρίξει τον αγώνα Ολυμπιακού - Προμηθέα ή απλά να κλείσει το φύλλο αγώνα εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους και δεν κατέβουν στο παιχνίδι.

Το γεγονός ότι ο αγώνας μυρίζει... μπαρούτι και πολλοί λένε και γράφουν ότι ο τρόπος που καλύπτεται το θέμα από τα ΜΜΕ, στοχοποιεί τον διαιτητή. Να μας συγχωρέσετε αλλά κάνουν λάθος. Ο Έλληνας ρέφερι έχει στοχοποιηθεί μόνος του από τις αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς στα ντέρμπι «αιωνίων».

Αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο εδώ και χρόνια στον Πειραιά, απλά φέτος στο ΟΑΚΑ ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό και τον έβαλε να διεκδικήσει το βραβείο του πιο αντιπαθή ρέφερι στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πλέον πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία. Στο ΣΕΦ λογικά θα βρεθεί πολύς κόσμος προκειμένου να στηρίξει τον Ολυμπιακό. Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να παρεκτραπεί προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρηθούν σε θέση ισχύος.

Ο κόσμος πρέπει να αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στην ομάδα πηγαίνοντας μαζικά να χειροκροτήσει τη διοίκηση και τους παίκτες για την απόφαση που πήραν στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα υποβιβαστεί στην Α2. Ένας υποβιβασμός ωστόσο που δεν θα στεναχωρήσει κανέναν. Αντίθετα, θα δώσει τη χαρά στον κόσμο του ότι κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των «ερυθρόλευκων». Αρκετά υπέστη αυτή η ομάδα τόσα χρόνια, όταν και δεν την σεβάστηκε κανείς στην Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν καθένας να τραβήξει τον δρόμο του. Το μέλλον θα δείξει ποιος θα χάσει...