Το «μαγειρείο» στην ΚΕΔ: Κάνουν σκέψεις για Αναστόπουλο!

Σκέψεις να «τελειώσουν» τον Ολυμπιακό μία ώρα αρχύτερα σε ΕΟΚ/ΚΕΔ, τοποθετώντας τον διαιτητή Αναστόπουλο στο ματς κόντρα στον Προμηθέα στο ΣΕΦ.

Το «μαγειρείο» στην ΚΕΔ: Κάνουν σκέψεις για Αναστόπουλο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση της ΚΕΔ για τους διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής (26ης) του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό στις 8 Μαΐου να υποδέχεται τον Προμηθέα στο ΣΕΦ.

Γιατί υπάρχει αγωνία; Διότι σε ΕΟΚ και ΚΕΔ γίνεται συζήτηση τις τελευταίες μέρες να οριστούν και πάλι σε παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» ένας εκ των «τιμωρημένων» διαιτητών και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αναστόπουλος. Ο Τάσος Μάνος δεν μπορεί να τοποθετηθεί, γιατί σφύριξε στο Προμηθέας-Πανιώνιος (104-67) της περασμένης αγωνιστικής, ενώ ο Χρήστος Παναγιώτου δεν είναι εφικτό να οριστεί γιατί είναι Πατρινός. Πρόκειται για τους ρέφερι που σφύριξαν στον περίφημο ημιτελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους «αιώνιους», με τους Πειραιώτες να αποχωρούν κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Όπως είναι γνωστό, οι Πειραιώτες σε ανακοίνωση τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κατέβουν ξανά σε παιχνίδι πρωταθλήματος, αν οριστεί ξανά σε αγώνα τους ένας εκ των Αναστόπουλου-Μάνου-Παναγιώτου. Μέχρι στιγμής, από τότε, η Ομοσπονδία δεν έχει τοποθετήσει ξανά σε ματς του Ολυμπιακού έναν εκ των συγκεκριμένων διαιτητών, αποφεύγοντας να ρίξει… λάδι στη φωτιά, εμμένοντας βέβαια στη πάγια στάση της για «όχι» στους ξένους ρέφερι. Το ρεπορτάζ μας, μάλιστα, αναφέρει πως ΕΟΚ και ΚΕΔ ήταν κοντά στο να βάλουν έναν εκ των τριών στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός της προηγούμενης αγωνιστικής, αλλά τελευταία στιγμή έκαναν πίσω...

Όμως, τα δεδομένα τις τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει και ασκούνται πιέσεις ώστε να τοποθετηθεί και πάλι ένας εκ των τριών και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αναστόπουλος (ο μόνος που μπορεί για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω) στο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα.

Ήδη, άλλωστε, ορισμένοι έχουν φτιάξει το κλίμα. Πριν λίγες μέρες, βγήκε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, και απόρησε στο γιατί έχουν μείνει στο… περιθώριο οι Αναστόπουλος-Μάνος-Παναγιώτου. «Δεν γίνεται να μένουν εκτός κληρωτίδας οι τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές λόγω της επιθυμίας του Ολυμπιακού», δήλωσε, ενώ ακολούθως βγήκε και μίλησε για το ίδιο θέμα και ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, εκφράζοντας τα παράπονα του για το γεγονός.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους, θέλουν να τσεκάρουν τις αντοχές των «ερυθρολεύκων», οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν όνειρα για συμμετοχή στους τελικούς, ενώ η Ομοσπονδία αυτό που θέλει είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στο παρκέ. Στην ΕΟΚ δεν βλέπουν με αισιόδοξο μάτι την πιθανότητα διεξαγωγής των τελικών με τους δύο «αιώνιους», καθώς ο Ολυμπιακός θα ζητήσει ξένους διαιτητές, η ΚΕΔ θα απαντήσει αρνητικά, οι Πειραιώτες δεν θα κατέβουν να παίξουν η Λίγκα ουσιαστικά δεν θα ολοκληρωθεί ομαλά. Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Ποια, λοιπόν, είναι η λύση για να μη γίνει πράξη αυτή η πιθανότητα; Μα να… τελειώσουν μία ώρα αρχύτερα το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ! Πως; Με το να ορίσουν τον Παναγιώτη Αναστόπουλο στο επόμενο ματς των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον Προμηθέα. Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να κατέβουν να παίξουν (το έχουν ξεκαθαρίσει και δεν κάνουν βήμα πίσω οι Αγγελόπουλοι, είτε αυτό αφορά το κομμάτι των ξένων διαιτητών, είτε των τριών «μαυρισμένων» ρέφερι) και θα υποστούν νέα τιμωρία. Κάπως έτσι θα… ξεμπερδέψει και η Ομοσπονδία.

Στο μεγάλο λιμάνι, βέβαια, όπως έχουμε πει, είναι πανέτοιμοι εδώ και αρκετό καιρό για όλα τα ενδεχόμενα. Ξέρουν καλά πως αν δεν κατέβουν να παίξουν και σε νέο παιχνίδι (ας μην ξεχνάμε πως δεν έδωσαν το «παρών» στο προγραμματισμένο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου), τότε αυτόματα δέχονται την τιμωρία του υποβιβασμού!

Στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν και ξέρουν πως θα λειτουργήσουν ενόψει της νέας σεζόν, εφόσον αυτό γίνει πράξη. Πως; Η πρώτη ομάδα θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα (εφόσον φυσικά οι ομάδες αποδεχτούν την προοπτική συμμετοχής των Πειραιωτών στη διοργάνωση τους) και παράλληλα θα δημιουργηθεί μία δεύτερη, μία αναπτυξιακή, βασιζόμενη στα νέα παιδιά του συλλόγου από τους Έφηβους και τους Νέους.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί «για ποιον λόγο να δώσουν το «παρών» οι Πειραιώτες στο νέο πρωτάθλημα;». Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Αν απουσιάσουν εντελώς, τότε προβλέπεται διαγραφή από τα μητρώα και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ξεκινήσουν από την Δ’ ΕΣΚΑΝΑ.