Ο Βασιλακόπουλος άφησε ...ίχνη και ο εισαγγελέας θα φέρει τα πάνω-κάτω!

Η ΕΟΚ είπε «όχι» στους ξένους διαιτητές και θυμήθηκε εκείνους της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πρόκειται να κατέβει και είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια, ενώ τα ίχνη που άφησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα φέρουν τα πάνω-κάτω. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ο Βασιλακόπουλος άφησε ...ίχνη και ο εισαγγελέας θα φέρει τα πάνω-κάτω!

Επιβεβαιώθηκε και στη πράξη το ρεπορτάζ που σας είχαμε γράψει στα τέλη Φλεβάρη. ΕΟΚ και Ολυμπιακός σε μετωπική: Αρνητικός ο Βασιλακόπουλος για ξένους διαιτητές. Στη κλήρωση της ΚΕΔ για τους ρέφερι της 18ης αγωνιστικής, στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ορίστηκαν Έλληνες διαιτητές. Με αυτόν τον τρόπο, η Ομοσπονδία αγνόησε το αίτημα των «ερυθρολεύκων» για διαιτητές από το εξωτερικό στα «αιώνια» ντέρμπι, δείχνοντας την διάθεση να πάει σε… πόλεμο με τους «ερυθρόλευκους». Βγήκε ο (εδώ και 17 χρόνια) πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης (ο οποίος αυτή τη φορά θυμήθηκε να δώσει το «παρών» στη κλήρωση, καθώς συνήθως απουσιάσει) και σχολίασε πως δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές ούτε στο μέλλον. Το χάσμα, λοιπόν, μεταξύ Ολυμπιακού και ΕΟΚ γιγαντώνεται!

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (17/3, 17:00). Η ομάδα του Πειραιά, όμως, δεν πρόκειται να κατέβει να παίξει, όπως συνεχίζουν να αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι». Μάλιστα, επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και σε συνθήκες αγώνα! Πως μεταφράζεται αυτό; Κανείς από τον Ολυμπιακό δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο, οι θύρες θα παραμείνουν κλειστές, όπως και τα αποδυτήρια, ενώ όπως είναι γνωστό, η ΚΑΕ δεν έχει εκδώσει εισιτήρια για την αναμέτρηση. Οι Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και το δείχνουν στη πράξη.

Στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός δεν κατέβει να παίξει (όπως και έχουν ξεκαθαρίσει οι Πειραιώτες), τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα τιμωρηθούν με -6 από το πρωτάθλημα, ενώ στη πιθανότητα που οι δύο «αιώνιοι» συναντηθούν και πάλι στα πλέι-οφς του πρωταθλήματος, τότε οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να αναφέρουν πως ούτε τότε θα δώσουν το «παρών» στο ματς, αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές. Σε αυτό το σενάριο (αποχή από δεύτερο ματς), ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία!

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όμως, είναι εδώ και μέρες προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ακόμη και για την αποχώρηση της ομάδας από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Αδριατική Λίγκα, όπως και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ενήμεροι για τα κέρδη που μπορούν να έχουν από αυτή τη πιθανή μετακόμιση.

Έχουν, πάντως, χιούμορ στη ΚΕΔ. Εδώ και μήνες, έχουν τιμωρήσει σιωπηλά τους διαιτητές της Ευρωλίγκας (Παπαπέτρου, Κορομηλά, Φούφη) και τώρα ξαφνικά τους… θυμήθηκαν και τους επανέφεραν στην αγωνιστική δράση (Κορομηλά, Παπαπέτρου, Καρακατσούνη) όσον αφορά τα «αιώνια» ντέρμπι. Αλλά τι περίμεναν με αυτή τη κίνηση; Πως θα… γλύκανε ο Ολυμπιακός και θα έκανε πίσω; Δεν υπήρχε περίπτωση. Θα είχε πλάκα, πάντως, να όριζαν ξανά τους Αναστόπουλο και Μάνο. Γιατί όχι; Αφού η ΚΕΔ χαρακτήρισε καλή (!) την διαιτησία τους στο ντέρμπι της ντροπής στο Κύπελλο.

Από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ συνεχίζουν να αναφέρουν πως δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν τη νοοτροπία πως «λέγε, λέγε κάτι θα μείνει». Όμως, η αλήθεια είναι πως στον κανονισμό της διαιτησίας δεν αναφέρεται πουθενά πως στη πρώτη κατηγορία, στη Basket League, απαγορεύεται να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αρκεί να δώσει την έγκριση της η ΕΟΚ! Όμως, δεν το κάνει. Θα ήταν πάντως περισσότερο τίμιο να έβγαινε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και να τόνιζε πως δεν τους θέλει και να ήταν ξεκάθαρος, αντί να μιλά με ανακρίβειες για τους κανονισμούς. Γιατί έτσι εκτίθεται περισσότερο, όπως και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Yπάρχουν ορισμένες φωνές που προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει πίσω, καθώς είναι υπερβολή να αντιδρά έτσι για τη διαιτησία στο ματς Κυπέλλου. Λάθος! Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η διαιτησία των Αναστόπουλου-Μάνου-Παναγιώτου στο ΟΑΚΑ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής που έχει δείξει η πειραϊκή ΚΑΕ τα τελευταία χρόνια. Βλέποντας ύποπτους ορισμούς διαιτητών, νιώθοντας στο πετσί της την αδικία, παρακολουθώντας μία ΚΕΔ να λειτουργεί παράτυπα, δίχως να είναι πενταμελής όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, με πρόσωπα να είναι χρόνια εκεί και να μην αλλάζουν, τιμωρώντας με το "έτσι θέλω" τους διαιτητές της Ευρωλίγκας, δίνοντας χώρο στους "δικούς" τους. Μία ΚΕΔ που είναι υποχείριο της ΕΟΚ, με τους διαιτητές να είναι εδώ και χρόνια όμηροι μιας κατάστασης.

Πάντως, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. Όλη η μπασκετική πιάτσα αναμένει με τεράστιο ενδιαφέρον την απόφαση του εισαγγελέα Παναγόπουλου, ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, το πόρισμα που θα βγει θα φέρει τα πάνω-κάτω στο ελληνικό μπάσκετ. Θα γίνουν τρομερές αποκαλύψεις και θα γκρεμίσει πολλά κάστρα, γιατί το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος άφησε ...ίχνη στις συνήθεις προσταγές του.

ΥΓ: Κι αφού ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει τον Ολυμπιακό με ξένους διαιτητές στην Αδριατική Λίγκα, γιατί δεν δέχεται ξένους και στο ελληνικό πρωτάθλημα για να τελειώνουμε;