ΕΟΚ και Ολυμπιακός σε μετωπική: Αρνητικός ο Βασιλακόπουλος για ξένους διαιτητές

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρουσιάζεται αρνητικός στη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών. Εκτιμά πως ο Ολυμπιακός θα κάνει... πίσω, αλλά κάνει λάθος! Όλο το παρασκήνιο. 

ΕΟΚ και Ολυμπιακός σε μετωπική: Αρνητικός ο Βασιλακόπουλος για ξένους διαιτητές

Η ΕΟΚ ακόμη επίσημα δεν έχει πάρει θέση στα «θέλω» του Ολυμπιακού, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΩΤΟΣ» ετοιμάζει το έδαφος για μετωπική σύγκρουση με την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απαιτήσει αποκλειστικά ξένους διαιτητές από εδώ και πέρα στα παιχνίδια τους κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα έχουν ζητήσει να μην οριστούν/κληρωθούν ξανά στις αναμετρήσεις τους η τριάδα που σφύριξε στον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, δηλαδή οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όμως, είναι κάθετα αρνητικός με το ενδεχόμενο ερχομού ξένων ρέφερι στο πρωτάθλημα. Εκτιμά πως το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών είναι εξαιρετικό, αντιλαμβάνεται σαν… προσωπική ήττα το να δεχτεί το αίτημα του Ολυμπιακού, ενώ επικαλείται και κανονισμό που δεν προβλέπει την συμμετοχή αλλοδαπών διαιτητών στις εγχώριες διοργανώσεις.

Βέβαια, άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στο κουρμπέτι της διαιτησίας αναφέρουν πως αυτός ο κανονισμός μπορεί να αλλάξει και… αύριο, αρκεί να το αποφασίσει ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Αν δεν τον αλλάξει και επισημοποιήσει την άρνηση του για ξένους ρέφερι, είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα της διάθεσης του να πάει σε «πόλεμο» με τον Ολυμπιακό. Και το ερώτημα είναι το εξής: Από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν αλλοδαποί διαιτητές στο ποδόσφαιρο, γιατί να μην γίνει και στο μπάσκετ;

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, λοιπόν, είναι έτοιμος να απορρίψει το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για ξένους διαιτητές, έχοντας μάλιστα και την αίσθηση πως οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος θα κάνουν… πίσω. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να γίνει. Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, αδιαφορώντας για ποινές και τιμωρίες. Δεν είναι μόνο αποφασισμένοι να μην κατέβουν στα παιχνίδια της ομάδας τους αν δεν ικανοποιηθούν τα «θέλω» τους. Είναι έτοιμοι ακόμη και να εγκαταλείψουν το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια!

Άλλωστε, στην Ευρωλίγκα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ και ο ίδιος ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο να υπάρχει ομάδα στη λίγκα που να μην συμμετέχει στο εγχώριο της πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στην τριάδα των ρέφερι του ΟΑΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΕΟΚ δεν είναι αρνητικοί στο να μην τοποθετήσουν ξανά τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ενώ σκέφτονται να κάνουν και ορισμένες αλλαγές στην ηγεσία της ΚΕΔ. Είτε με το να «κόψουν» δύο από τους τέσσερις (Στέλιος Συμεωνίδης, Κώστας Κορομηλάς, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Ανδρέας Παπαδόπουλος με τον τελευταίο βέβαια να παρουσιάζεται σπάνια στις συνεδρίες, όντας ενοχλημένος με πράγματα και καταστάσεις), είτε με το να προσθέσουν ένα πέμπτο άτομο.

Βλέπετε, κανονικά η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα έπρεπε να είχε ήδη πέντε ανθρώπους, αλλά από την στιγμή που παραιτήθηκε ο Κώστας Μουζάκης (ο οποίος ήταν υπέρ της επιστροφής των διαιτητών της Ευρωλίγκας, Γκόντα, Φούφη, Κορομηλά, Παπαπέτρου, με αποτέλεσμα να έρθει σε… ρήξη με τον Βασιλακόπουλο), δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του εδώ και ένα χρόνο…

Αλλά και να καρατομηθούν κάποια μέλη της ΚΕΔ, θα αλλάξει κάτι; Ποιους θα βρουν να βάλουν; Τον Ζαβλανό; Τον Παπαδημητρίου; Τον Τανατζή; Τον Μητσόπουλο; Γνωστό το παρελθόν τους, αλλά και η υπόκλιση τους στον πρόεδρο.

Αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, πως η ουσία είναι να φύγει ο έλεγχος της ΚΕΔ, η… ομηρία της, από τα χέρια της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Το ζητούμενο για να βρει την υγεία της είναι είτε να περάσει στον ΕΣΑΚΕ (στην αρχή του πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες), είτε να γίνει ανεξάρτητη, με το να ισχυροποιηθεί (και πάλι) η ΟΔΚΕ.

Όμως, για όλα αυτά, πρέπει να πάρει θέση και ο Γιώργος Βασιλειάδης. Δεν αρκεί μία απλή δήλωση από τον υφυπουργό Αθλητισμού πως πρέπει να γίνουν απλά αλλαγές στην ΚΕΔ, όπως και πρέπει να εμπεδώσει πως το ελληνικό μπάσκετ οδεύει σε τεράστια αποδυνάμωση, σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού.

Στο μεγάλο λιμάνι, βέβαια, αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση της ΕΟΚ/ΚΕΔ (και όχι τις διαρροές μέσα από κύκλους) στην ανακοίνωση τους. Την ξεκάθαρη θέση της Ομοσπονδίας στις απαιτήσεις τους, αλλά αυτή ακόμη δεν έχει έρθει. Και ο χρόνος περνάει και μετράει αντίστροφα. Βλέπετε, σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 17 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένος ο αγώνας ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το πρωτάθλημα.

Το αν θα οριστούν ξένοι διαιτητές ή αν θα επιλεγεί/κληρωθεί ρέφερι εκ των Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Ένα, όμως, είναι δεδομένο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να κατέβουν να παίξουν αν δεν γίνουν πράξη τα «θέλω» τους. Και αν στον Γιώργο Βασιλακόπουλο έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως οι Πειραιώτες στο τέλος θα… λυγίσουν, θα κάνουν πίσω ή πως θα ικανοποιηθούν με ημίμετρα, είναι γελασμένος!