Ο Βασιλειάδης αναμένει πρωτοβουλίες της ΕΟΚ για να εκτονωθεί η κατάσταση

Εν αναμονή της απόφασης της ΔΕΑΒ ως προς τη διεξαγωγή του μπασκετικού ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή (17/3), ο Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ΕΟΚ για την εκτόνωση της κρίσης.

 Ο  Βασιλειάδης αναμένει πρωτοβουλίες της ΕΟΚ για να εκτονωθεί η κατάσταση

Εν αναμονή της απόφασης της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) ως προς τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή (17/3), ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, περιμένει την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ΕΟΚ για την εκτόνωση της κρίσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι αρμόδιος να αναβάλει έναν αγώνα μόνο για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Η ΔΕΑΒ που είναι αρμόδια σε πρώτο χρόνο ενημερώθηκε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει την τελική εισήγησή της, αφού έχει όλα τα δεδομένα στη διάθεσή της.

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις, τόσο το ενδεχόμενο αναβολής ενός εκ των δύο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για την εξασφάλιση δημοσίας τάξης και ασφάλειας, όσο και την απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως την επανέλαβαν οι «ερυθρόλευκοι», κατά τη σύσκεψη της Αστυνομίας, πως η ομάδα δεν θα κατέβει στο παιχνίδι αν οριστούν Έλληνες διαιτητές (ο ορισμός των διαιτητών θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου), τονίζοντας ότι δεν θα ανοίξουν τις πόρτες του ΣΕΦ.

Κι ενώ έχει δημιουργηθεί έκρυθμη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 19ης αγωνιστικής στην Α1, η ΕΟΚ παραμένει... άφαντη. Η ΕΟΚ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, κάτι που αναμένει μέχρι την ύστατη ώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.