Χουχουλής: «Μας πήγαν όλα καλά στη Μύκονο, μπροστά μας τέσσερις “τελικοί”»

Για την νίκη επί της Μυκόνου μίλησε ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής

Χουχουλής: «Μας πήγαν όλα καλά στη Μύκονο, μπροστά μας τέσσερις “τελικοί”»

Ο Πανερυθραϊκός επιβλήθηκε με 95-65 του Α.Ο. Μυκόνου εκτός έδρας, σε αγώνα για την 26η αγωνιστική της Elite League και ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε στο WebRadio της EOK.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του Α.Ο. Μυκόνου: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι απ’ τα ματς που για να έρθουν αυτές οι διαφορές πρέπει να σου πάνε όλα καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έγινε αυτό. Στη διάρκεια του παιχνιδιού νομίζω ότι η Μύκονος, που ήταν το φαβορί του αγώνα, λόγω και των προηγούμενων αποτελεσμάτων της που δεν ήταν καλά είχε βάλει αρκετή πίεση για το συγκεκριμένο ματς, ήθελε να ανακάμψει και να κερδίσει για να δει με ένα διαφορετικό βλέμμα τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτή η προσδοκία μεταφέρθηκε και στον κόσμο, με αποτέλεσμα όταν αυτό δεν έβγαινε στο παρκέ να μεγαλώσει το άγχος. Η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη και ίσως κάποιες φάσεις που για την ποιότητα των παικτών της Μυκόνου θα ήταν εύκολες, το μυαλό τούς οδήγησε σε κακές αποφάσεις και σε άστοχα σουτ που βοήθησαν για να μεγαλώσει η διαφορά. Σίγουρα δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, γιατί το προσέγγισαν το ματς από το 1ο λεπτό με μεγάλη διάθεση και ενέργεια, την οποία τη διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ που έγιναν φέτος: «Η λειτουργία του Πανερυθραϊκού τα τελευταία χρόνια ήταν να δίνει χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά ή σε παιδιά που μπορεί να ήταν στην κατηγορία αλλά δεν είχαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Αυτό είναι το κόστος για την ομάδα αυτή που το πληρώνουμε φέτος. Την περσινή χρονιά, που ήταν πολύ σημαντική για τον σύλλογο, όχι μόνο γιατί φτάσαμε 40’ απ’ την Α1, αλλά γιατί αυτό το καταφέραμε με έναν μέσο όρο 23 χρόνων και χωρίς ξένο παίκτη, τα παιδιά που πήραν τον χώρο και το χρόνο να παίξουν το εισέπραξαν. Δύο απ’ τα παιδιά αυτά πήγαν σε ρόστερ ομάδας Α1 και οι υπόλοιποι διπλασίασαν τις αποδοχές τους. Αυτό είναι που θέλει ο πρόεδρος της ομάδας, να βάλουμε καινούργια παιδιά στον χώρο στο υψηλότερο επίπεδο. Αν καταφέρουμε να πάμε μαζί με αυτά ψηλά, είναι ακόμη καλύτερο.

Πάνω στο κομμάτι του ότι όλα τα παιδιά ανέβασαν τις μετοχές τους, έπρεπε να βγούμε στην αγορά και να βρούμε καινούργια παιδιά, πάντα με αυτήν τη λογική. Φέραμε 12-13 καινούργια παιδιά στην ομάδα, απ’ την προηγούμενη χρονιά έμειναν μόνο ο αρχηγός Καλλιανιώτης και ο Παπαδημητρίου, ο οποίος δε μπορούσε να βοηθάει όσο πέρυσι λόγω του στρατιωτικού του. Στο ξεκίνημα δε μας βγήκαν κάποια πράγματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε πάρα πολύ στον 1ο γύρο. Έγιναν κάποιές αλλαγές, η ομάδα σίγουρα παίζει καλύτερο μπάσκετ στον 2ο γύρο, έχουμε γίνει περισσότερο ομάδα. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα, αλλά ελπίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα πρέπει να καταφέρει να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, γιατί πρεσβεύει αρκετά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν το ελληνικό μπάσκετ. Είναι μια ομάδα που λόγω της διάθεσης του προέδρου τολμάει να κάνει πράγματα».

Για τον χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά στην ανδρική ομάδα: «Απ’ τα παιδιά που είναι στη Νέων Ανδρών και την Εφήβων, 4-5 από αυτά είναι στην ανδρική μας ομάδα. Ο Ιωαννίδης και ο Νικολαΐδης λογίζονται στα 17 και στα 18 έτη τους παίκτες της πρώτης ομάδας, γιατί έχουν έναν μέσο όρο 18 και 14-15 λεπτών αντίστοιχα. Κι έρχονται από πίσω ο Παπαζώτος και ο Κακαρούχας, παιδιά που μπαίνουν στη δωδεκάδα αλλά δεν έχουν τόσο χρόνο συμμετοχής. Είναι αυτό που πρεσβεύει ο Πανερυθραϊκός και μακάρι να τα καταφέρουμε, γιατί είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δε χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, μόνο να προσπαθούμε στο γήπεδο να κάνουμε το καλύτερο».

Για το αν μπορεί ο Πανερυθραϊκός να αναδείξει και φέτος νέα παιδιά: «Σίγουρα θα μπορέσει. Υπάρχουν παιδιά που έγιναν πρωταγωνιστές. Φέρνουμε παιδιά που εκτός απ’ το νεαρό της ηλικίας τους τα προηγούμενα χρόνια έκαναν επιτυχία χωρίς να είναι πρωταγωνιστές, όπως για παράδειγμα ο Κουφόπουλος. Θέλουν εμπιστοσύνη και υπομονή και δικαιωνόμαστε. Ο καθένας θέλει τον χρόνο του. Εκτός απ’ τη μπασκετική κατεύθυνση, αυτά τα παιδιά θέλουν και κατεύθυνση πνευματική».

Για το αν είναι «τελικός» το παιχνίδι που ακολουθεί (16/03) με τον Α.Σ. Παπάγου: «Εμείς έχουμε τέσσερις “τελικούς” μπροστά μας που κάθε αγώνας μπορεί να μας οδηγήσει κάπου. Αν δούμε το ματς σαν “τελικό”, μόνο πίεση μπορούμε να βάλουμε πάνω μας χωρίς λόγο. Είναι ένας απ’ τους τέσσερις “τελικούς” και πρέπει να πάμε πολύ συγκεντρωμένοι, όπως κάναμε στη Μύκονο και με τη Δόξα Λευκάδας. Βγάλαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά πάμε να κερδίσουμε. Είναι καλή ομάδα ο Παπάγου, με “φρεσκάδα”, με παιδιά που έχουν κάνει υπερβάσεις. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι που θα μας οδηγήσει στον επόμενο αγώνα μας».

Για τη φετινή Elite League: «Όλα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος για όλες τις ομάδες, δε μπορεί να πει κάποιος ότι έχει “κλειδώσει” κάτι. Αυτό χαρακτηρίζει το φετινό πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε, εντός και εκτός έδρας. Δεν έχει ξαναγίνει τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ενδιαφέρονται και παρακολουθούν αυτό το πρωτάθλημα, που είναι αρκετοί γιατί έχει αναβαθμιστεί το προϊόν, φτάνει να ανατρέξουν στα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων αγωνιστικών για να το καταλάβουν. Όταν φτάνουμε τέσσερις αγωνιστικές και δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα πουθενά, αυτό λέει πολλά».