Ολυμπιακός: Δεν μπορεί να κάνει συνέχεια υπερβάσεις

Αν είναι καλά πάντως, δεν τον τρομάζει το ΟΑΚΑ. Το έδειξε ακόμη και «λαβωμένος» ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Δεν μπορεί να κάνει συνέχεια υπερβάσεις

Κρίμα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε τρεις φορές από διαφορές, άγγιξε ένα τεράστιο «διπλό» στο ΟΑΚΑ, αλλά το άστοχο λέι απ του Γκος (μαζί με τη μια χαμένη βολή) και το λάθος του Ουόκαπ, έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Και το 2-0 στους «πράσινους» που θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς της Basket League.

Δυστυχώς η ατυχία καλά κρατεί φέτος στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε (ξανά) ο Μιλουτίνοφ και σε συνδυασμό με την απουσία του Φαλ, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να συνεχίσει με έναν σέντερ. Και με την έξοδο του Πετρούσεφ με 5 φάουλ, έμεινε με …κανέναν, με τον Παπανικολάου να παίζει στο «5»! Με την κατάσταση αυτή, ήταν άθλος για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε στο τέλος και μοίρασε …ταχυκαρδίες στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟ παρουσιάστηκε καλύτερος στο ντέρμπι και πιο διαβασμένος. Ο Αταμάν το ΄ψαξε καλύτερα το παιχνίδι, την ώρα που ο Μπαρτζώκας ήταν και πάλι λιγάκι μπερδεμένος. Τα πολλά προβλήματα σίγουρα δεν βοηθούν τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος αναγκάζεται σε κάθε παιχνίδι να προβαίνει σε διάφορες αλχημείες, αλλά μερικές φορές η διαχείριση του ρόστερ χωλαίνει. Πχ. θα μπορούσε στο τέλος να μπει ο Κάνααν (ασχέτως αν ήταν σε άσχημη βραδιά). Όπως και γιατί διατηρείται στο ελληνικό ρόστερ ο Μπραζντέικις. Από την εξέδρα βέβαια όλα φαίνονται εύκολα…

Ο Ολυμπιακός πλέον, έχει μπροστά του το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο έργο περιμένει τους «ερυθρόλευκους», έχοντας έξω τόσο τον Φαλ, όσο και τον Μιλουτίνοφ. Τουλάχιστον θα έχει στο ρόστερ τον Σίκμα.

Θα χρειαστεί ξανά κατάθεση ψυχής απ’ όλους, για να έχει τύχη (όποια έστω του αναλογεί) στην έδρα της «βασίλισσας». Ο Ολυμπιακός δεν λέει να αγιάσει φέτος και είναι αναγκασμένος να πορεύεται με τα προβλήματα συντροφιά. Χρειάζεται δύναμη (σωματική και πνευματική κυρίως). Έχει αποδείξει ότι την έχει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορεί να κάνει και συνέχεια υπερβάσεις. Είναι αδύνατο.

Ας ελπίσουμε, ότι στο τέλος της σεζόν, εκεί που κρίνονται όλα, τα πράγματα να είναι καλά για τον Ολυμπιακό. Και τότε θα έχουμε μια άλλη κατάσταση. Τελείως διαφορετική. Και εν προκειμένω για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού και να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Αρκεί να είναι καλά.

ΥΓ. Μήπως να βγει στην αγορά για ψηλό η ομάδα;